Afbeelding
Foto:

Kerstconcert Leiden Sinfonietta

muziek n Inmiddels is het voor Leiden Sinfonietta onder leiding van dirigent Joost Geevers traditie om rond half december een lichtvoetig kerstconcert te geven in het Oegstgeester Dorpscentrum. Donderdagavond 19 december is het weer zover.

Het concert is bestemd voor iedereen die in kerstsfeer wil komen met toegankelijke klassieke muziek, zoals Mozarts Ouverture uit Die Zauberflöte en zijn Hoornconcert nr 3 en het bekende Andante uit de Italiaanse symfonie van Mendelssohn Bartholdy. Natuurlijk hoort daar een mooie kerstmedley van vertrouwde klanken bij. Er is geen pauze, maar na afloop staat de Glühwein klaar voor wie nog even wil nagenieten met elkaar.

19 december- aanvang 20.15 uur, Dorpscentrum, Lijtweg 9 Oegstgeest, ruime parkeergelegenheid. Kaarten € 10,-. Tot 18 jaar en studenten €5,- Reserveren? Info@leidensinfonietta.nl


Glas-in-lood Kerstramen

kerst n Rond kerst is het bij uitstek een geschikte tijd om je eens onder te dompelen in het licht en de kleuren van de kerst glas-in-lood ramen.

In de loop van de geschiedenis is het kerstverhaal duizenden keren afgebeeld in kerken en kathedralen. Vanaf het jaar 1200 met klassieke ramen tot nu toe met vaak prachtige moderne afbeeldingen.

Tijdens het open huis in het atelier van Glass Art + Lood aan de Endegeesterstraatweg 5 in Oegstgeest is er onder genot van een glühweintje of warme chocolademelk een powerpoint presentatie te bekijken over de geschiedenis van glas-in-lood met specifiek de kerstramen 13 en 14 december van 13.00-17.00 uur.