Kerstfeest 's Heeren Loo

kerst n Dit jaar organiseert Dagcentrum Poelgeest van 's Heeren Loo weer een gezellig kerstfeest op de dagbesteding.

Het feest is op woensdag 11 december van 13.30 tot 16.00 uur. De hele buurt is uitgenodigd om langs te komen en leuke activiteiten te doen. Gasten kunnen cupcakes versieren, chocolademelk met slagroom drinken, kerststukjes maken, een film kijken, meezingen met kerstliedjes en erwtensoep eten. Ook kan men meedoen met een kleurwedstrijd en is er een rustruimte.

De toegang en alle activiteiten zijn gratis.

Dagbesteding Oegstgeest - Poelgeest, Clusiushof 164


Cantatedienst in de Regenboogkerk

kerst n Op 8 december, tweede advent, is er in de Regenboogkerk, Mauritslaan 12, om 10.00 uur een cantatedienst.

De cantorij van de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO) onder leiding van Pauline Verkerk zingt daarin een aantal delen uit de cantate "Machet die Tore weit" van G.P. Telemann.
De advent is de periode voorafgaand aan kerst waarin de kerk de poorten wijd open zet om haar Koning (Jezus Christus) binnen te laten komen. De cantate van Telemann verklankt dit thema met feestelijke muziek met onder andere twee prachtige hobopartijen. Sopraansoliste is Saskia de Man.
Naast de cantate zal het orkest het concert voor twee hobo's op. 7 nr. 5 van Tomaso Albinoni spelen. Het wordt een feestelijke, muzikale dienst waar iedereen van harte welkom is.


Senioren Vieren Samen Kerst

kerst n Al vele jaren wordt er voor de senioren uit Oegstgeest in het Dorpscentrum aan de Lijtweg een kerstviering georganiseerd van 16.30 tot 19.30 uur.

Ook dit jaar heeft de organisatie weer een mooi programma samengesteld, mogelijk gemaakt door de PGO, AVP en het Dorpscentrum en nodigt senioren uit op woensdag 18 december Vanaf 16.00 uur is men welkom en om 16.30 uur begint het programma, waar een viering deel van uit maakt.
Cappella pro Cantibus zal zorgen voor een muzikale invulling, evenals een pianist en een harpiste. Er wordt een (eenvoudige) maaltijd geserveerd.
"Het belooft weer een mooie middag/avond te worden. Dus geef u op uiterlijk 9 december, alleen of samen met uw partner, vriend of buurman/buurvrouw bij onderstaande personen. Mocht u niet op eigen gelegenheid kunnen komen, kunt u dit bij de aanmelding doorgeven en wordt er voor vervoer gezorgd", aldus de organisatie. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Contact: Mevrouw A. Brandt. 071-5174386 of g.a.brandt@hetnet.nl of 06-53566575 / Mevrouw G.Kooijman 06-18392604 of gerriekooijman@planet.nl / Mevrouw A. Louwerse 06-41802106 of amlouwerse@hotmail.com


Kerstnachtdienst Pieterskerk

kerst n De traditie om Kerstnacht in de Pieterskerk te vieren is niet meer weg te denken uit Leiden.

Net als in voorgaande jaren zijn dit jaar geen toegangskaarten nodig. De Kerstnachtdienst is er voor jong en oud. Kinderen zijn om 18.30 uur welkom bij het Kinderkerstfeest. Er zijn twee nachtdiensten: één om 20.30 uur en één om 22.30 uur. Beide nachtdiensten hebben dezelfde inhoud en samenstelling.