Els Jacob, Suzanne van Wieringen en René Oskam. | Foto Willemien Timmers
Els Jacob, Suzanne van Wieringen en René Oskam. | Foto Willemien Timmers Foto:

Nooit meer opruimen

lezen n Afgelopen donderdagavond vond in café de Gouwe de feestelijk boeklancering van de Oegstgeestse opruimcoach Suzanne van Wieringen plaats. 'Nooit meer opruimen! Gids naar geluk voor grote gezinnen' is haar eerste boek dat ze in eigen beheer heeft uitgegeven.

Tijdens deze drukbezochte avond droeg de Leidse dichter René Oskam zijn gedicht 'Rusteloos' voor en Els Jacob, De Huishoudcoach, nam het eerste exemplaar in ontvangst. Natuurlijk signeerde Suzanne die avond vele boeken en het was duidelijk dat zij genoot van de enthousiaste reacties.
Met aansprekende voorbeelden geeft Suzanne in 'Nooit meer opruimen!' haar unieke en eenvoudige methode prijs om thuis op orde te komen én te blijven. Stap voor stap legt zij uit hoe je de spullen die jullie dagelijks gebruiken zo ordent, dat elk gezinslid kan opruimen en daardoor hoef jij, als gezinsmanager, het niet meer alleen te doen. Jullie ruimen samen op, ook de kleinste van het gezin, waardoor er dagelijks geluksmomenten ontstaan en jullie meer tijd, ruimte en energie hebben voor de dingen die er écht toe doen. Het boek is praktisch en vlot geschreven met Hollandse nuchterheid.
Suzanne is moeder van drie pubers. Toen haar kinderen klein waren, vond zij het runnen van het huishouden ontzettend lastig. Toen zij zich realiseerde dat zij 24/7 bezig was met haar gezin, en daarbij zichzelf en haar eigen ambities uit het oog was verloren, besloot ze dat het roer om moest. Zij verdiepte zich grondig in het praktisch en slim organiseren van haar huishouden en gezinsleven en ontwikkelde haar eigen aanpak. En niet zonder resultaat, want thuis loopt alles op rolletjes, er wordt veel genoten in huize Van Wieringen én Suzanne heeft haar eigen bedrijf Van Wieringen Werkt. Zij geeft een-op-een coaching, workshops en lezingen.
Het boek is te koop bij Klaar Concept Store. www.vanwieringenwerkt.nl