Xmas Fair

kerstmarkt n Op 7 en 8 december van 12.00 - 20.00 uur wordt voor de tweede maal een Xmas Fair Oegstgeest georganiseerd.

Dit gratis toegankelijke evenement vindt plaats bij Kasteel Oud-Poelgeest. Het gehele landgoed wordt ondergedompeld in kerstsfeer. Pagodetenten met allerlei koopwaar, een schaatsbaan voor de kinderen, vele lekkernijen voor jong en oud en, om alles nog eens extra sfeervol te maken, live muziek verzorgd door musicalgezelschap Otis, zangeres Marnie Baumer en pianiste Julia Buizer.
Voor de bezoekers is het ook mogelijk om, onder begeleiding, een kijkje te nemen in het kasteel of te genieten van een lekker hapje en/of drankje in het Koetshuis.


Wandelen

MEC n 'Na banket en marsepein, kan een wandeling heerlijk zijn. Je wordt op je wenken bediend met een mooie wandeling voor iedere natuurvriend': Zondagmorgen 8 december organiseert het MEC een wandeling langs de Klinkenbergerplas.

Er is in 2014 rond de plas - een gesaneerd zandwingebied - een wandelpad aangelegd. In 2018 is het gebied na uitgebreide inspraak van burgers opnieuw ingericht. Daarbij is zoveel mogelijk getracht rekening te houden met de diverse groepen gebruikers.

Het thema is flora en vogels in de winter. Op de Klinkenbergerplas bivakkeren elke winter duizenden smienten, kleurige eenden uit noordelijke streken, dus neem je verrekijker mee. De wandeling staat onder leiding van deskundige gidsen, die ook telescopen meenemen, zodat iedereen de eenden sterk vergroot kan bekijken.
De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot circa 11.30 uur. De start is bij de ingang naar de Klinkenbergerplas naast de fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart. Het gebied is ook voor rolstoelen toegankelijk. De wandeling is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig: info@mecoegstgeest.nl.