GDT-actie

geven n Voor de Gevers-Deutz Terweeschool is de feestelijke kerstperiode niet compleet zonder kerstgedachte. Dit jaar gaat de kerstgedachte van het GDT uit naar zieke kinderen, die dankzij Cliniclowns een waardevol geluksmomentje kunnen beleven.

De leerlingen op de GDT gaan geld inzamelen voor Cliniclowns om zieke kinderen te laten lachen, ontspannen en genieten. Vanaf maandag 9 december verzamelen zij lege statiegeldflessen en komen zij langs in de buurt voor een 'heitje-voor-een-karweitje'.


Wereldwinkel

fairtrade n In de Wereldwinkel in Winkelcentrum Lange Voort zijn papieren kerstartikelen uit India en kerststallen uit Zuid-Amerika te koop.

De papieren kerststerren, kerstbomen en kleine papieren artikelen zijn van de producent 'Only Natural' uit Jaipur, de 'rose stad' in de staat Rajastan in India. De Indiase producent zag kans om in twintig jaar tijd van een kleine werkplaats een fabriek van vier gebouwen met achthonderd arbeidsplaatsen te creƫren. In de afgelopen decennia trokken veel mensen van het verarmde en door droogte geteisterde Rajastaanse platteland naar de nu miljoenen stad Jaipur. De producent droeg zo eveneens bij aan werkgelegenheid in de regio.

Ook zijn er bij de winkel, die uitsluitend op vrijwilligers draait, kerststallen uit Peru en Mexico te verkrijgen van diverse materialen en grootte.