Afbeelding
Foto: Annemarie Gerards

Bestuur Oegstgeest - Bomen en groen in Oegstgeest

Vorige donderdag werd in de Gemeenteraadsvergadering lang gesproken over bomengroen. Het bestuur van burgemeester en wethouders, B&W, heeft een "Groene Kaart" opgezet met de boomgebieden in de gemeente. Kijkend op de kaart blijkt, dat een deel van de ecologische groenzone, geen bomengebied meer is. De groen-corridor vanaf de kanaaloevers, over de Hazenboslaan naar het Hofbrouckerpark en Hofdijk, zou deels als boomgebied moeten worden uitgesloten. Het gedeelte van de Hazenboslaan, langs de vijver voor Hofwijck, naast en tussen de witte woningen en gedeelten van het Hofbrouckerpark zelf, mogen niet meer worden versterkt. Vreemd, immers versterking van ecologische groen-corridors betreft een raadsbesluit, n.l. de Structuurvisie.

Gelukkig kwam in de raadsvergadering het CDA met een praktische oplossing voor de veroorzaakte onrust. CDA verzocht het bestuur bomen te planten op de in de Groene Kaart uitgesloten gedeelten van de Hazenboslaan, de Piet Heinlaan, het Hofbrouckerpark, evenals op hun onderlinge verbindingen naast en tussen de witte woningen. Dus bedoeld als in de Structuur Visie. Ook HvO en PrO toonden hun zorg. Maar dit blijft een doekje voor het bloeden. Ondanks de opmerkingen van de raadsleden, zei B&W: "Er is in de Groene Kaart toch al aan bewoners tegemoet gekomen door de nodige (?!) aanpassingen in het gebied".

De "Groene Kaart" blijft fout en de kaart moet gewoon worden aangepast!!

F. van Dun


Laat de vorst maar komen

Uitnodiging ALV IJsclub 16 december

schaatsen n De wintertijd is ingegaan. Schaatsen is een populaire wintersport. De eerste World Cup schaatswedstrijden zijn op de televisie te zien en ook in Oegstgeest staan onze gedachten weer op winter. IJsclub Oegstgeest heeft deze week het ijsbaanterrein achter kasteel Oud-Poelgeest opgeruimd.

Voorafgaand aan de vorst moet er heel wat gebeuren om de ijsbaan in optimale conditie te krijgen. Het gras moet worden gemaaid, de takken en bladeren worden verwijderd. Afgelopen week is het land rond het clubhuis door het bestuur van de ijsclub in de beste conditie gebracht. De waterinlaat is opengezet. Laat de vorst maar komen!
Aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen, organiseert de IJsclub Oegstgeest een Algemene Leden Vergadering. De 126e ledenvergadering vindt plaats op maandag 16 december om 20.00 uur in het clubgebouw bij de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg 43. Alle leden en belangstellenden zijn welkom.
De agenda staat op de website www.ijscluboegstgeest.nl.

Afbeelding