Radius filmmiddag vrijdag 29 november

film n In de openingsscène komen twee herten bij elkaar in een besneeuwd boslandschap. De beelden hebben iets idyllisch, alsof alle schoonheid van de wereld is samengeperst in die eerste paar frames.

De twee herten zijn mensen van vlees en bloed, die in hun dromen hun schaamte achter zich kunnen laten. In eerste instantie doen ze dat nog onbewust: Endre is de gezaghebber van een lokaal Hongaars slachthuis, Mária een onopvallende medewerkster. Het geestelijk ongezonde werk dat zij verrichten lijkt er mede voor te zorgen dat vooral Mária haar ware emoties stelselmatig onderdrukt. De situatie verandert als er voor de mentale controle van het personeel een bedrijfspsychologe langskomt.
Wat zou er kunnen gebeuren als de dromen 'echt' zijn? Als Endre en Mária daadwerkelijk op een speciale manier met elkaar zijn verbonden?
Dorpscentrum • 14.30 u (zaal open 14.00 u) • € 5,-
Titel opvragen? tel. 887 6656


Adventsconcert in De Paulus

kerst n In aanloop naar Kerstmis verzorgen Blazerskwintet Shackleton en Kleinkoor Mozaïek een Adventsconcert in Cultuurhuis De Paulus.

Naast eigen repertoire van koor en kwintet is er een speciaal arrangement gemaakt voor de combinatie van stemmen en blaasinstrumenten. Het zeer gevarieerde programma gaat van klassiek tot kerst.
Toegang: Er is geen entreegeld, maar er is wel een 'pet' waarin men na de uitvoering met een vrijwillige bijdrage zijn waardering kan tonen.
Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest • zondag 8 december • 16.00 uur (zaal open om 15.30 uur). Er is geen pauze. Om 17.00 uur afsluiting met een feestelijk drankje.