Met vrijwilligers de toekomst in

inzet n Wat zijn op dit moment de trends en ontwikkeling wat betreft vrijwillige inzet? Op 28 november van 16.00 tot 18.00 uur organiseert i-doe een samenwerkingsbijeenkomst over hoe je als maatschappelijke organisatie succesvol kunt werken met vrijwilligers van nu en in de toekomst.

Onderzoeken wijzen uit dat er niet zozeer een tekort is aan vrijwilligers maar dat vrijwillige inzet andere vormen, motieven en inrichten van je organisatie vraagt. Hoe speel je daar op in; om toekomstbestendig ingesteld te zijn op de 'nieuwe vrijwilliger'?
Ontdek waar je potentieel aan vrijwilligers zitten en hoe je ze kan werven, boeien, begeleiden en binden. Leer van elkaar tijdens deze interactieve bijeenkomst in de Volksuniversiteit in Oegst­geest. Deze bijeenkomst is bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties. Kijk voor meer informatie of meld je spoedig aan op www.i-doe.nl/agenda of neem contact op met Hilly Geleijnse, telefoon 071 5160474


Inzameling voedselbank

geven n Elke maand wordt er in Oegst­geest voedsel ingezameld voor de voedselbank in Leiden.

De voedselbank is onder meer afhankelijk van particuliere giften om de mensen die van de voedselbank gebruik maken, te kunnen voorzien van een voedselpakket.
Oegstgeestenaren kunnen boodschappen als koffie, thee, suiker, pasta, rijst, wasmiddelen en blikken groente/soep/vlees of vis en zonnebloemolie inleveren op dinsdag 3 december van 19.00-19.45 uur bij de Rehobothkerk, ­Lijtweg 1 (tegenover de Shellpomp). Een vriendelijk verzoek om geen kleding en verse producten af te geven.


Senioren-soos op Tweede Kerstdag

kerst n Op Tweede Kerstdag is er voor senioren een gezellige middag in het Dorpscentrum, zodat niemand deze dag alleen hoeft door te brengen.

De 'senioren soos' is op donderdag 26 december van 14.15 tot 16.30 uur.
De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.


Kerstverkoop Lilianefonds

helpen n Maandag 2 december en dinsdag 3 december is er de traditionele Kerstverkoop ten bate van het Lilianefonds in Serviceflat Haeswijk (President ­Kennedylaan 141).

Van 9.00 uur tot 13 uur kan men hier terecht voor het kopen van kaarten, kerst- en winterspulletjes, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Lilianefonds: het fonds dat bijdraagt aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.