Nieuwenhuis:
Nieuwenhuis: "Goed dat mensen durven praten over eenzaamheid." | FotoWT Foto:

Wie gun jij een chic kerstdiner?

geven n Op vrijdag 20 december vindt er in Oegstgeest een uniek evenement plaats. Op die dag kunnen Oegstgeestenaren een ander die dat echt verdient, trakteren op een viergangendiner van een chef-kok.

Initiators van het kerstdiner zijn Ivonne Janka en haar man, chef-kok Jeroen Jager. "Al heel lang hadden we het idee om iets bijzonders te doen met kerst. Om mensen met elkaar in contact te brengen. We zijn heel blij dat dit nu van de grond is gekomen. Iedereen is welkom. Eén persoon betaalt 15 euro voor twee diners. Het is een kans om mensen die er weinig op uit gaan of kunnen, of die eenzaam zijn, mee te nemen naar een mooie avond uit. Trakteer die buurman, dat buurmeisje of die kennis op een kerstdiner."

"Ik ben enthousiast dat dit diner georganiseerd wordt", laat wethouder Jan Nieuwenhuis weten. "Het is mooi dat het in deze tijd makkelijker is om je uit te spreken als je eenzaam bent, of behoefte hebt aan contacten. Dat komt ook door de landelijke acties en programma's op televisie. Ik hoop daarom ook van harte dat ook mensen in Oegstgeest zelf een stap maken om met iemand naar het diner te komen, of dat anderen uit hun omgeving naar hen toe stappen. Veel mensen verdienen echt een avond uit." Zelf komt Jan Nieuwenhuis ook naar het Diner voor Twee, met iemand die er echt even uit moet. "Mooi om te doen."

Meld je aan voor het kerstdiner op 20 december

Gun je iemand in je omgeving een chic kerstdiner van een super-chef? Of heb je zelf behoefte aan een avond uit en weet je niet met wie je zou kunnen gaan? Stuur dan een mail naar redactie@oegstgeestercourant.nl onder vermelding van 'Kerstdiner voor twee' en vertel waarom jij of jouw gast zo'n avond uit echt verdient.

Afbeelding