Afbeelding
Foto:

Xmas Fair 7 en 8 december op Oud-Poelgeest

kerst n Het seizoen met feestelijke kerstmarkten in de regio opent dit jaar met een unieke Kerstmarkt: de Xmas Fair rond Kasteel Oud-Poelgeest.

Dit feestelijke evenement zal op zaterdag 7 en zondag 8 december van 12.00 tot 20.00 uur plaatsvinden. Als het aan de organisatoren ligt groeit deze gratis toegankelijke Xmas Fair binnen enkele jaren uit tot een top-event met bovenregionale allure. "Je hebt Kerstmarkten in alle maten en soorten. Wij bieden bezoekers een unieke ervaring op een unieke locatie."

De organisatoren van de Xmas Fair op Oud-Poelgeest zijn Oegstgeestenaren Christina Gipon en Anouska Swaak. Vorig jaar hebben ze ervaring opgedaan met de deels natte, maar succesvolle kerstmarkt op het vroegere terrein van ASC. Dit jaar promoveert de Xmas Fair van een voetbalveld naar een landgoed.

De twee organisatoren zetten in op een Xmas Fair van hoge kwaliteit met veel sfeer, voor jong en oud. Christina Gipon: "Ik heb in München gewoond en ken veel bijzondere Duitse Kerstmarkten. Sfeer en kwaliteit staan daar altijd voorop. Dat willen we ook hier. De Xmas Fair moet voor alle bezoekers een feestelijke start van de decembermaand worden."

Voor kinderen is er een overdekt schaatsbaan (2 euro per half uur) die wordt gesponsord door Flex IT Rent en IT4Kids (een stichting die zich inzet voor kinderen die opgroeien in gezinnen die moeten rondkomen van een bestaansminimum).

De bezoekers van de Xmas Fair staat heel wat moois te wachten, beloven de organisatoren. Anouska: "Er is volop live-muziek. We bieden optredens van zangeres Marnie Baumer en haar pianiste Julia Buizer. Ook musicalgezelschap Otis zal moderne en klassieke kerstsongs ten gehore brengen. Natuurlijk zijn er diverse eetgelegenheden."


Tekenen en schilderen

cursus n Wie altijd al belangstelling gehad heeft in tekenen of schilderen en wie het leuk vindt om elke week kennis te maken met nieuwe technieken kan terecht bij de teken- en schildercursussen van Mayo de Graaf in Haaswijk. Ze heeft een knus maar professioneel atelier. Door de individuele aandacht zijn de lessen geschikt voor beginners en gevorderden. Tel.: 06 25232554 of mayo8@casema.nl.