Beslissing voor Pecos valt in slotronden

tafeltennis n Op bezoek bij concurrent Scyedam kwam Pecos zaterdag flitsend uit de startblokken: 0-3. Uiteindelijk werden de punten toch weer gedeeld, zodat de beslissing de komende weken moet vallen.

Om in de eerste divisie te blijven dienen de Oegstgeester tafeltennissers vierde te worden. Ze staan nu nog vijfde, drie punten achter de Schiedammers, maar zaterdag komt hekkensluiter US naar de Voscuyl en trekt koploper TOGB naar de Jeneverstad. Goede kans dus dat Pecos dan naar de veilige vierde plek klimt, die het vervolgens in de slotronde moet zien te verdedigen.


Het had er allemaal al veel zonniger uit kunnen zien, als Jens Wiersma, Paul Kruijt en Maroun Nader hun vroege voorsprong hadden weten vast te houden. Hun winstpartijen tegen respectievelijk Baart, Smajic en Van der Heide waren zo overtuigend dat een knappe uitzege in het verschiet leek te liggen. Dat Smajic vervolgens revanche nam op Wiersma en dat Kruijt en Nader het dubbelspel verloren – Pecos won er dit seizoen pas één – was nog tot daar aan toe. Helaas bleek vervolgens dat Nader een duidelijk mindere dag had. De kopman leed twee 3-0 nederlagen tegen de twee beste Schiedammers.

Het had er allemaal al veel zonniger uit kunnen zien


Gelukkig compenseerden Kruijt en Wiersma nog het nodige door ieder hun tweede overwinning te pakken op Van der Heide. Bovendien maakte Kruijt het Baart zo lastig in de slotpartij (3-2), dat het onderlinge gamesaldo tussen Pecos en Scyedam na twee keer 5-5 nu in elk geval in Oegstgeests voordeel is. Het worden nog twee uiterst spannende wedstrijden in de Thorn Tafeltennishal.