Afbeelding
Foto:

Groen en Doen-markt

duurzaamheid n Zaterdag 30 november van 12.00 tot 17.00 uur is in de bibliotheek van Oegstgeest de Groen & Doen markt met lokale organisaties, stichtingen en initiatieven die allemaal bezig zijn om de wereld een stukje gezonder te maken.

Deze dag staan er standjes waarin verschillende duurzame organisaties hun verhaal houden voor iedereen die geïnteresseerd is. De kinderen kunnen samen met het Kunstkasteel komen knutselen met afgedankte materialen.
Van 12.00 tot 17.00 uur worden de stands bemand en kan je terecht met vragen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om iets erbij te drinken en snoepen.
De markt en versnaperingen zijn gratis, meedoen aan het knutselproject is voor kinderen vanaf 6 jaar tegen een bijdrage van €5,00 per kind. Er is plek voor 15 kinderen per knutselproject. Deze zijn van 12.00 tot 14.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig.
Meer informatie vind je op onze website www.bibliotheekbollenstreek.nl.


AutoMaatje Oegstgeest

vervoer n De sociale vervoersdienst AutoMaatje is dé oplossing voor mensen met een mobiliteitsvraag. Het is een project van Radius Welzijn, ondersteunt door de ANWB. Het werkt heel simpel; iemand wil van A naar B en belt met AutoMaatje Oegstgeest. Dan wordt er een match gezocht met een vrijwillige chauffeur. De chauffeurs zijn mensen met een auto die met plezier iets willen betekenen voor de inwoner van Oegstgeest met een vervoersvraag. De gereden kilometers worden door de 'klant' betaald aan de chauffeur.

Door het verzorgen van een rit helpt de chauffeur een inwoner om mee te blijven doen aan de maatschappij. Mobiliteit is immers vrijheid. De chauffeurs hebben van tevoren een aanmeldingsgesprek gehad en daarbij aangegeven wanneer ze beschikbaar zijn of wat de mogelijkheden van de auto zijn.

AutoMaatje gaat in januari van start In Oegstgeest. Daarom is Radius op zoek naar inwoners (jonger dan 75 jaar) uit Oegstgeest, die het team van chauffeurs wil komen versterken. Ook is men op zoek naar een team telefonistes die de match gaan maken tussen de aanvrager en chauffeur. Door de inzet van chauffeurs blijven mensen langer meedoen in de samenleving.

Voor meer informatie of aanmelding kunnen geïnteresseerden contact opnemen met AutoMaatje Radius Oegstgeest: 071-7074200 / a.vanelk@radiuswelzijn.nl
Op donderdag 12 december is er vanaf 19.00 uur een informatieavond in de Haaswijkflat, Press Kennedylaan 141 in Oegstgeest.