Hein Greven en Kutsal Yesilkagit beantwoordden aan het eind van de bijeenkomst vragen uit het publiek. | Foto Willemien Timmers
Hein Greven en Kutsal Yesilkagit beantwoordden aan het eind van de bijeenkomst vragen uit het publiek. | Foto Willemien Timmers Foto:

Dwarse denkers

discussie n In de derde editie van de Oegstgeester Dwarse Denkers gingen dorpsgenoten prof. Kutsal Yesilgakit en Hein Greven in de aula van het Rijnlands Lyceum met de aanwezigen in gesprek over populisme, democratie en fake news.

Vanuit hun eigen vakgebied, Kutsal Yesilkagit is hoogleraar International Governance aan de RULeiden en Hein Greven adviseur Public Affairs bij WePublic, gingen de sprekers onder andere in op de vraag 'Heeft Europa een Sterke Leider nodig?'. Ook aan het aanwezige publiek, dat ook bij deze editie weer in grote getale de bijeenkomst bezocht, gaf door middel van groene en rode briefjes aan of zij het met bepaalde stellingen eens waren.

Vanwege het verschil in vakgebied van beide heren was het wederom een zeer boeiende bijeenkomst die in de aula werd afgesloten met een grote hoeveelheid vragen uit het publiek.

De 'after-party' was in Café de Gouwe.


Josephine Rombouts bij Rijnlandse Boekhandel

lezen n Josephine Rombouts komt naar de Rijnlandse Boekhandel op dinsdag 26 november, aanvang 20:00 uur, toegang 5 euro

Zij schreef Downton Abbey in de eenentwintigste eeuw: het verhaal van een droombaan op een kasteel in Schotland.

Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper op het plaatselijke kasteel te worden met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities.
Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.

Reserveer online een kaartje (www.rijnlandseboekhandel.nl), kom naar de winkel in Winkelcentrum Lange Voort of bel (071) 5172271.

Afbeelding
Afbeelding