Collecte Leger des Heils

geven n Collectanten voor het Leger des Heils gaan komende week, van 25 tot en met 30 november, weer langs de deuren met de rode collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting bestrijdt.

Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils.
Er worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo wordt bijgedragen aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood.

Onder de noemer 'Samenleven doe je dus niet alleen', organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte. Zo ook in Oegstgeest! Ruim 60 vrijwilligers gaan veelal in het donker met de rode bus op pad. De collecte bracht in 2018 zo'n 6,1 duizend euro op. "Daar mogen we als dorp best trots op zijn!"

"Zorgt u wat (munt)geld paraat te hebben als de collectant bij u aanbelt? Ook digitaal kunt u middels een QR-code en uw bank-app uw bijdrage leveren", aldus de organisatie.


Literatuur & Religie

lezen n Bij de middaggroep 'Literatuur & Religie' is nog plaats voor nieuwe deelnemers. In oktober is er al een middag geweest en stond het boek De kinderwet van Mc Ewan op de agenda.

In de middagkring bespreken deelnemers onder leiding van Marjan Driessen boeken waarin religie of levensvragen een rol spelen. De andere boeken worden later, na overleg, bekend gemaakt.

Deelnemers kunnen zich opgeven bij Marjan Driessen per telefoon of mail, 071-5131422 of marjandriessen1949@gmail.com. De kring vindt plaats in het Dorpscentrum. Data: Middag: 26 nov, 28 jan, 25 feb, 24 mrt. richtbedrag € 5.- per keer. 14.30 – 16.30 uur