Workshop about volunteering

helpen n At Monday, November 25th from 3:30-5:30 pm i-doe is organizing a workshop about volunteering in the Netherlands, at Nieuwstraat 7 Leiden. There are a lot of reasons why volunteering is good for you; whether it is to build your resume, developing skills, community building or learning the Dutch language and culture. For more information or joining us: www.i-doe.nl/agenda and lilian@i-doe.nl.

Op maandag 25 november van 15.30 tot 17.30 uur organiseert i-doe een workshop over vrijwilligerswerk in Nederland, in het Engels, in de pop-up locatie Nieuwstraat 7 in Leiden. Er zijn veel redenen waarom vrijwilligerswerk goed voor je is; of het nu gaat om het opbouwen van je cv, het ontwikkelen van vaardigheden, meer contacten opdoen of het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Voor meer informatie of om mee te doen: www.i-doe.nl/agenda en lilian@i-doe.nl


Muziek op Schoot

koffiespeeltuin n Op woensdag 27 november geeft Lieneke Schotanus van De Mirtetak een workshop Muziek op Schoot voor ouders met kinderen tussen de 0 en 4 jaar bij de Koffiespeeltuin.

Muziek op Schoot is bestemd voor ouders en kinderen en stimuleert de totale ontwikkeling van het jonge kind door samen te zingen, muziek te maken op instrumentjes, te dansen en te luisteren naar muziek. Lieneke geeft al vele jaren Muziek op Schoot in Oegstgeest, Leiden en Voorschoten (www.mirtetak.nl). Plezier in muziek staat voorop! Naast het meedoen aan de workshop kunnen ouders en kinderen tijdens de Koffiespeeltuin ook lekker spelen, boekjes lezen en anderen ontmoeten. De Koffiespeeltuin is op 27 november tussen 9.30-11.00u in de kinderhoek van de bibliotheek.


Rommelmarkt

snuffelen n Zondag 24 november heeft de grote zaal van Haeswijkflat een totaal andere uitstraling en is de dagelijkse sfeer veranderd in een drukke en levendige rommelmarkt waar van alles te koop en te beleven is.

Snuffel op de rommelmarkt. De markt is van 10 tot 16 uur. De Haeswijkflat is gelegen aan de Pres Kennedylaan 141 te Oegstgeest. Er zijn nog enkele tafels vrij, aanmelden kan via bhaeswij@kpnmail.nl.


Meditatief Moment

meditatie n De Bahá¹í-gemeenschap van Oegstgeest nodigt iedereen op dinsdag 26 november van harte uit om zich te laten inspireren en te mediteren over het thema : Wat is geluk? Wat zijn beproevingen: "De mens is in werkelijkheid een geestelijk wezen en alléén wanneer hij vanuit de geest leeft, is hij werkelijk gelukkig." (Bahá'í-geschriften)

Tijdens deze avond wordt uit de geschriften van de verschillende wereldgodsdiensten gelezen. Aanmelden is niet nodig maar kan: oegstgeest@bahai.nl. Jacob van Maerlantlaan 31. 20.00 uur.