Laatste mantelzorgcafé van 2019

Ontmoeting n De werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert op 26 november een bijeenkomst voor mantelzorgers. Dit is het laatste café van 2019. Het mantelzorgcafé vindt altijd plaats in de Haeswijkflat (president Kennedylaan 141) op de laatste dinsdag van de maand. In 2020 zal vanaf januari gestart worden met een nieuwe serie.

Dinsdag 26 november nodigen de organisatoren mantelzorgers uit om onder het genot van een kopje koffie of thee samen te komen. Tijdens dit café is er volop gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen en verhalen uit te wisselen.
Lina Oomen van Klaver4 Rouw- Verliesbegeleiding komt vertellen over verlies en rouw voor en door de mantelzorger. Verlies of rouw wordt snel gekoppeld aan doodgaan. Een mantelzorger heeft echter te maken met een levend of diffuus verlies. De partner, je kind, ouder is in leven maar tegelijk worden er verliezen ervaren. De relatie is veranderd en gemaakte dromen komen niet uit of worden niet meer gedeeld. Het verlangen naar zoals het was, kan door de aanwezigheid van de ander steeds opnieuw worden geraakt. Zoals een vrouw met een echtgenoot met Alzheimer het verwoordde: "Ik ben niet in de rouw, kijk maar hij is er nog! Maar ik heb wel een heel lijstje van wat ik kwijt ben. Hij is nog steeds mijn lieverd maar ik raak hem kwijt; hij is niet meer wie hij was. We zouden nog reizen gaan maken. De toekomst is niet meer."
Tijdens de presentatie zal Lina Oomen ingaan op de verschillende vormen van verlies, de theorie achter verlies en rouw en worden tips gegeven hoe daar mee om te gaan.

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Dinsdag 26 november, van 14.00 tot 16.00 in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest.