Samen maken we Oegstgeest mooier: OEGST!Live

ontmoeting n Oegstgeest is het dorp van samen zijn, samen bewegen en voor elkaar zorgen. Tijdens Oegst!Live op donderdag 28 november, geven verschillende verenigingen een kijkje achter hun schermen en laten ze zien hoe zij samen Oegstgeest mooier maken.

De avond, die voor iedereen uit Oegstgeest wordt georganiseerd, vindt plaats bij het Dorpscentrum in Oegstgeest.

Veel organisaties en vrijwilligers zetten zich in om Oegstgeest nog mooier te maken. Drie verenigingen die De Voscuyl gebruiken, vertellen over hun spiksplinternieuwe accommodatie. Arjen Pels Rijcken geeft een inkijkje in het nieuwe bedrijventerrein De Boeg dat naast de A44 verrijst. Jetteke Bolten van Cultuurfonds Oegstgeest vertelt over het volgende muurgedicht dat wordt gerealiseerd. Huig van Duijn is verkozen tot Conciƫrge van het Jaar en neemt je mee naar zijn Leo Kannerschool (VSO). En 'Terug naar Oegstgeest' je zult het niet gemist hebben: wat heeft Dorpsmarketing Oegstgeest allemaal nog in petto? Je hoort het tijdens OEGST!Live.

"Ook de lokale verenigingen en stichtingen maken Oegstgeest mooier. Met hun initiatieven voor jong en oud dragen zij hun steentje bij aan de Oegstgeestse maatschappij. En dit ondersteunen wij graag", aldus Erik Versnel (directievoorzitter van de bank).

Tijdens de avond worden daarom de winnaars van het Rabobank Wensenfonds bekend gemaakt.


Het belooft een mooie avond te worden. Rabobank Leiden-Katwijk, Dorpsmarketing Oegstgeest en Cultuurfonds Oegstgeest nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij deze avond. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.DichterbijLeidenKatwijk.nl.


Uitbreiding Leo Kanner basisschool

politiek n De Leo Kanner Onderwijsgroep heeft voor haar vestiging speciaal onderwijs (so) gelegen op het Curiumterrein aan de Endegeesterstraatweg een 'aanvraag met spoedeisend belang' ingediend.

Deze aanvraag is voor de uitbreiding met een extra lokaal op basis van tijdelijke huisvesting.

In overleg met het schoolbestuur heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest besloten om de aanvraag te behandelen als een reguliere aanvraag voor opname in het 'programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2020'. Het programma wordt nog in 2019 vastgesteld zodat de school in 2020 het extra lokaal kan realiseren.