Dames 1 van LOHC. | Foto Ed Patijn
Dames 1 van LOHC. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

Slordig puntenverlies voor Dames Leiden

hockey n De hockeydames van LOHC begonnen zondag niet scherp en stonden direct flink onder druk. Gelukkig wist Beuningen de kansen niet af te maken.

Eenmaal bijgekomen van de schrik begon Leiden met opbouwen. Begin van het tweede kwart scoorde Beuningen uit een verkeerd gestopte corner. Daarna ging het gas erop bij Leiden en dit resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker die op naam van Rozemarijn Tiebout genoteerd mag worden. Ondanks deze gelijkmaker ging Leiden ontevreden over het spel de kleedkamer in.

Na een goede 'peptalk' in de rust begonnen de dames beter in het derde kwart. Leiden had speloverwicht en kreeg een aantal corners, die er helaas niet in wilden. Verder werden er van beide kanten niet echt kansen gecreëerd. Tot een ietwat ongelukkige inleverbal. Beuningen maakte nuttig gebruik van de counter. Een tegengoal was een feit. De stand 2-1 stond op het scorebord. Op zich was er nog niks aan de hand en kon de wedstrijd nog worden omgebogen. Het gevaar van Leiden zat hem vooral in het behalen van corners. Het derde kwart kwam ten einde. Er was nog één laatste kwart over om de goals te maken. Leiden ging iets aanvallerder spelen. De dames drukten door en kregen een serie aan corners mee. Helaas was de uitvoering van de getrainde varianten allemaal net niet goed genoeg om de keeper van Beuningen te passeren. Door het aanvallende spel werden de gaten verdedigend gezien groter. Beuningen had slechts twee counters nodig om er twee goals in te tikken.

Nieuwe zwarte banden bij Rob van der Hoorn

judo n Zaterdag 16 november werden er in Oud Beijerland judo-examens gehouden voor zwarte band (1e dan) en tweede en derde dan.

Deze examens worden drie of viermaal per jaar gehouden in de provincie Zuid-Holland. Van sportschool Rob van der Hoorn deden Lucas Hoekstra en Ada Proosdij mee voor de 1e dan. Beiden deden een zeer succesvol examen en zijn dus geslaagd voor hun zwarte band. Op de foto de judoka met hun examenpartners die beiden op topniveau judo beoefend hebben; je moet het nu eenmaal samen doen. Van rechts naar links: Yvonne Leunissen, Lucas Hoekstra, Ada Proosdij en Jaime Lee Leonora.

Fiks komt tijd te kort voor verrassend debuut

Korfbal n In de debuutwedstrijd in de hoofdklasse zaal was Fiks dichtbij een verrassend resultaat tegen één van doodverfde titelkandidaten KCC; een tegenstander die in de veldcompetitie uitkomt in de hoogste klasse van Nederland. De teller stopte bij 31-32.

Voor Roy Vreeken een extra bijzondere wedstrijd. Hij gaat de clubgeschiedenis in als de speler die de eerste treffer voor Fiks op hoofdklassenniveau zaal scoorde. Na de tweede score door Melissa Heijne maakte Fiks duidelijk er alles aan te willen doen om de titelkandidaat een moeilijke middag te bezorgen. Dit zou met name in het tweede gedeelte van de tweede helft gaan lukken. Ook in de eerste acht minuten bleef Fiks in het spoor van de sterke opponent. Daarna liep KCC uit naar 5-10 en domineerde lange tijd het scoreverloop. Fiks kwam terug en ging daarmee sterk bijdragen dat de wedstrijd werd gepromoveerd tot een galavoorstelling. "Mijn team slaagde erin de angels beter uit hun spel te halen door onder meer ruimer voorverdedigen", analyseerde Bas.

Tussen de minuten 26 en 36 ging de achterstand van 15-21 terug naar één punt (24-25). Hoewel KCC op juiste momenten tegen scoorde bleef Fiks terugkomen en was het eindresultaat geen moment zeker. KCC bleef met moeite aan de goede kant van de score en zou uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil de punten meenemen. De uitslag werd 31-32.