Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Snelbus 386

Er is iets heel vreemds aan de hand met de Arriva snelbus 386 van Oegstgeest naar Den Haag en vice versa. Het is een spookbus!

Elke rit zit er maar 2,5 persoon in. Bloederige toestand, vooral die halve. Althans dat zeggen Arriva en de provincie. Heel gek. Want elke ochtend en avond als wij de bus nemen, zit hij vol tot halfvol.

Misschien zijn wij forensen uit Oegstgeest wel spoken en zijn wij daarom niet meegeteld door Arriva en de provincie Zuid-Holland?

Afgelopen week ging in de bus plotseling het gerucht dat de lijn in december wordt opgeheven. Bij navraag bij de provincie bleek dat te kloppen. Maar er wordt verder niets over gecommuniceerd! En op internet is er niets over te vinden!

Inmiddels is er een petitie om de bus te behouden die al ruim driehonderd keer is ondertekend:
https://www.petities.nl/petitions/behoud-buslijn-386-oegstgeest-den-haag-v-v?locale=nl
Zelfs buschauffeurs ondertekenen de petitie en herkennen de cijfers van Arriva en de provincie niet.

Intussen is de aanstaande opheffing in de bus het gesprek van de dag. De lijn bestaat al tientallen jaren en Oegstgeest is een klein dorp waar veel mensen in Den Haag werken. Zij nemen deze bus en kennen elkaar.

En nu gaat zomaar de stekker eruit! Met een vaag verhaal en zonder enige inspraak of communicatie. Heel vreemd allemaal!

Frans Zonneveld


'Buslijn 386 minimaal in de spitsuren handhaven'

Reizigersorganisatie Rover Holland Rijnland heeft een brief gestuurd aan de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over het voornemen om buslijn 386 (Oegstgeest – Den Haag CS) op te heffen.

"Arriva heeft onlangs bekend gemaakt de huidige buslijn 386 te moeten schrappen. Arriva gebruikt hierbij als overweging te moeten kiezen tussen een dunbezette lijn tegenover een drukkere buslijn van Estec Noordwijk naar Den Haag v.v. De huidige busconcessie staat zo'n keuze door Arriva toe; de marktpartij heeft in het provinciale beleid immers een grote mate van vrijheid om dit type beslissingen te kunnen nemen.

De reizigersvereniging Rover begrijpt de overwegingen van Arriva (en heeft zich er bij de behandeling van het voorstel in het overleg niet tegen verzet) maar ziet deze ontwikkeling van verschraling van dunbezette lijnen met lede ogen toe. ... Rover pleit bij u voor een oplossing middels gebruik maken van het door Provinciale Staten unaniem aanvaarde OV amendement 529 voor knelpunten bij buslijnen. Dit amendement OV-knelpunten geeft naar onze mening een mogelijkheid om buslijn 386 minimaal in de spitsuren gedurende de rest van de concessieperiode alsnog te handhaven. ...

Tenslotte wijzen wij u er op dat de provincie ook als werkgever in deze regio een belangrijke taak heeft om het gebruik van het OV te versterken middels het stimuleren van het gebruik van het OV door werknemers van de provincie Zuid-Holland. Juist lijn 386 heeft een halte vlak bij het provincie huis."