Afbeelding
Foto:

Een brandweerwagen vol kinderen met een collectebus

geven n Tijdens de landelijke collecte voor de Nederlandse Brandwondenstichting maakte op twee avonden de brandweer een rondje door het dorp met een wagen vol kinderen. De kleine stoet zorgde voor veel bekijks.

Huis aan huis belden de kinderen aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Een avond gebeurde dat in de Oranje-Nassaubuurt, een andere avond reed de wagen door Haaswijk.


Ook zamelden tientallen volwassenen in de collecteweek in oktober geld in met de bus. Naast het geven van muntgeld, was het ook mogelijk om te doneren met de mobiele telefoon.
De opbrengst mag er zijn: Oegstgeest gaf dit jaar 4.504,74 euro. De organisatoren bedanken alle dorpsgenoten hartelijk voor hun inzet en donaties.


Voor de Nederlandse Brandwondenstichting is deze inzameling een onmisbare bron van inkomsten. Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, lotgenotencontact, preventie en brandwondenzorg. Zie voor meer informatie hierover én voor preventie-tips www.brandwondenstichting.nl.

| Foto Carolien Zwaan