Peiling Ondernemings-klimaat 2019

politiek n De gemeente Oegstgeest heeft onderzoek gedaan naar het ondernemingsklimaat in de gemeente. Algemeen rapportcijfer voor ondernemingsklimaat is 6.4. Dit is 0,4 punten hoger dan het cijfer van 2016. De gemeente gaat de uitkomsten van het rapport gebruiken om een bijdrage te leveren aan verdere verbetering van het ondernemingsklimaat. Hiervoor wordt aan ondernemend Oegstgeest input gevraagd.


Gesprek aan tafel

ontmoeting n Woensdag 20 november zal voor de twaalfde keer 'Gesprek aan tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum, van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. Dit keer onder begeleiding van Francien van der Zijden. Het thema is: herdenken en vieren.

In deze tijd van het jaar is er veel te vieren en herdenken. We lezen, kijken en horen onder andere van: Halloween, lichtjes-avond, Allerzielen, St-Maarten, Sinterklaas, Kerstmis. Tussendoor zijn er vaak ook nog verjaardagen, geboorten en begrafenissen. En niet alleen in deze tijd, maar het hele jaar door wordt er gevierd en herdacht; zoals Valentijnsdag, Pasen, bevrijdingsfeest, Suikerfeest.
Tijdens deze bijeenkomst gaan deelnemers met elkaar in gesprek over hoe we gebeurtenissen vieren en gedenken. Hoe gingen we vroeger met vieringen en herdenkingen om en hoe doen we dat nu? Wat is er bijgekomen aan vieringen en herdenkingen, wat wordt steeds uitbundiger gevierd en wat is er in de loop der jaren vervaagd of misschien wel verdwenen? Hoe gaan we daarmee om?
Genoeg stof om met elkaar over in gesprek te gaan.
Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers geserveerd worden. Kom ook woensdag 20 november naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Opgeven is niet nodig.