'Om het behoud van de aarde'

duurzaam n Op uitnodiging van de werkgroep "Duurzame Kerk" van de PGO (Protestantse Gemeente Oegstgeest) zal maandag 18 november spreker Dirk van der Glind een lezing geven met als titel 'Om het behoud van de aarde'.

De bijbel geeft meteen al in het begin de opdracht de schepping 'te bewerken en te bewaren'. We moeten zorgen voor ontwikkeling, maar wel zo dat de aarde niet naar de knoppen gaat. Het is dringend noodzakelijk dat we over grenzen heen kijken en de handen ineenslaan voor het behoud van onze planeet.

Het begrip 'rentmeesterschap' gaat al wat langer mee en geeft aan dat de aarde niet ons eigendom is waar we naar believen over kunnen beschikken, maar dat we er slechts tijdelijk het beheer over hebben. Het is dringend noodzakelijk dat we over onze oude grenzen heen leren kijken en als (anders) gelovigen en wetenschappers de handen ineen slaan voor het behoud van onze planeet. Vroeg of laat geven we de aarde door aan onze kinderen en wie zal zeggen dat het niet uitmaakt in welke staat ze dan verkeert?

Dirk van der Glind was onlangs op tv te zien als gast bij het NCRV-programma De Verwondering. Hij stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen lardeert hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen, humor, anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen.

18 november • Dorpscentrum Oegstgeest • 20.00 - 21.45 uur • inloop vanaf 19.45 uur.


Herdenkingsdienst

herinneren n Op de laatste zondag van dit kerkelijk jaar, 24 november, staat de gemeente van de Nederlands Gereformeerde Kerk in hun dienst (om 10.00 uur in het Duinzichtcollege, Wijttenbachweg 23) zeer bewust stil bij leven en dood, bij rouw en verdriet om het verlies van dierbaren, 'in het licht van Gods hoopvolle toekomst'.

Het thema zal zijn: "Hij zal je beschermen met Zijn vleugels' (Psalm 91 vers 4). Zij herdenken hun overleden gemeenteleden en bieden ruimte aan iedereen om hun geliefde(n) te herdenken, die naam op te schrijven en een kaars te ontsteken.

"Als u vooraf een naam wilt opgeven kan dat bij hun kerkelijk werker Alice Siepelinga (alicesie@xs4all.nl), maar u bent natuurlijk ook zonder enige aankondiging welkom in de dienst", aldus de organisatie van de kerkdienst.