De bal ging perfect de goal in na een mooie tip-in van Marthe Meijer. LOHC won met 1-0. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

Punten blijven op de Krogt voor hockeydames

hockey n Het was een prachtige frisse zondagochtend toen de dames van LOHC moesten spelen. Maar toen het zonnetje eenmaal doorkwam werden (bijna) alle thermoshirts uitgetrokken.

Het fluitsignaal klonk en Leiden begon fel en vol goede moed aan de wedstrijd. In het eerste kwart werd weinig gecreëerd maar ook niks weggegeven. Ondanks dat voelde Leiden dat er wat te halen viel. Tijdens het tweede kwart kreeg Leiden twee corners tegen, die beiden goed werden weggewerkt. Van beide kanten was het met vlagen een wat slordige wedstrijd. Maar voor Leiden geen enkele reden voor paniek. Zolang LOHC de afspraken bleef uitvoeren, zouden de goals vanzelf vallen.

Na rust schoot Leiden weer uit de startblokken. Sophie Huisman nam dit iets te letterlijk en moest wegens onvoldoende afstand een groene kaart incasseren. Na een mooie rush van Alison Lee dwars door de verdediging van Breda werd ze hard onderuitgehaald. Dit resulteerde in een corner, echter bleek er op dat moment geen enkele aangever in het veld te staan. Gelukkig kan Leiden altijd rekenen op interim aangever Rozemarijn Tiebout. De bal ging perfect de goal in na een mooie tip-in van Marthe Meijer. Eén ding was zeker en dat was dat Leiden de winst op eigen veld niet meer uit handen ging geven. Na nog enkele acties over en weer in het laatste kwart eindigde de wedstrijd in 1-0.

Drie zwaarbevochten punten voor de dames van LOHC, maar gezien het spel een terechte uitslag. Deze belangrijke winst zorgt voor een stijging van twee plekken op de ranglijst. Leiden is vastbesloten deze stijgende lijn door te trekken.

Colourkids bij LOHC

hockey n De zonnige novemberochtend waarop de Benjamins van LOHC (leeftijd 6/7 jaar) van start gingen met hun eerste echte wedstrijden onder de naam Colourkids kende een grote opkomst.

Dit was het begin van een eerste reeks onderlinge wedstrijden waarmee de Hockeyschool van LOHC deze kinderen wil klaarstomen voor de competitiewedstrijden die zij vanaf volgend jaar gaan spelen. Iedereen die het leuk vindt om eens te komen kijken is van harte welkom bij LOHC op de zondagochtenden in november, vanaf 9.30 uur. Leren hockeyen: hockeyschool@lohc.nl.