Tim Bakker is de defensie van FC Oudewater te snel af. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Oegstgeest ook in Oudewater onderuit

voetbal n Ook in de wedstrijd van afgelopen zaterdag kwam FC Oegstgeest weer snel op achterstand. Pas in de tweede helft met een man minder liet FC Oegstgeest eindelijk wel die nodige strijdlust zien. Misschien biedt dit mogelijkheden in de komende wedstrijden. Voor nu ging FC Oegstgeest met 4-1 verlies weer terug naar Oegstgeest.

Op verzoek van FC Oudewater, dat afgelopen weekend 'Supersaterday – carnavals editie' vierde, speelde FC Oegstgeest de thuiswedstrijd uit in Oudewater. In het team van FC Oegstgeest ontbreken nog steeds een aantal geblesseerden. Ze konden dus niet op volle sterkte starten.

Wel kon het team zowel Bob den Hollander als Daan van Moorsel verwelkomen. Bob den Hollander kwam terug van een blessure en Daan van Moorsel is dit seizoen een nieuwe aanwinst voor de ploeg. Vroeger speelde hij bij vv UDO waar hij vervolgens vertrok naar Foreholte.

Qua balbezit startte FC Oegstgeest goed, ze hadden ook licht overwicht. Helaas kregen ze al heel snel een domper te verwerken tijdens een van weinige uitvallen van FC Oudewater. Waar de Oegstgeestenaren falen in het creëren van kansen, zette FC Oudewater uit één van de weinige mogelijkheden de 1-0 op het scorebord.

Aan het spelbeeld veranderde niet zoveel FC Oegstgeest bleef veel in balbezit maar kwam niet tot kansen. En opnieuw verzilverde Oudewater één van de weinige kansen, 9de minuut 2-0. Nu zou Oudewater de wedstrijd meer en meer gaan bepalen. Het doelpunt dat uit één van die enkele kansen werd gemaakt door FC Oegstgeest, keurde de scheidsrechter af in verband met vermeend buitenspel.

Later zou het zelfs nog op 3-0 (29ste minuut) komen. Ook moest Bas Nieuwenburg na de tweede gele kaart het veld verlaten.

Nu kon FC Oegstgeest met 3-0 en een man minder aan de tweede helft beginnen. De gedachte om de wedstrijd alsnog naar je hand te zetten zijn dan niet zo realistisch. Maar het team liet gaandeweg toch wel de nodige strijdlust zien. Zo konden ze de druk op Oudewater verhogen. Dit leidde tot een onreglementaire overtreding in de zestien meter van Oudewater. De scheidsrechter oordeelde tot een strafschop. Zo kwam de stand op 3-1.

Uiteindelijk kwam de 4-1 nog op het scorebord. De tweede helft is dus geëindigd in een 1-1 gelijkspel. FC Oegstgeest heeft in de tweede helft dus wel laten zien dat ze voetballend vermogen en strijdlust hebben.

Pecos blijft in de race voor handhaving in de eerste divisie

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos verloren zaterdag met 7-3 bij Klimaatgroep, maar het optreden van Tony Nader in het noorden van Groningen was indrukwekkend. Het betekent bovendien dat handhaving in de eerste divisie nog mogelijk is.

Nader noemde het zelf een van de leukste wedstrijden die hij ooit speelde, en prees het sportieve thuispubliek. De Oegstgeester kopman maakte vooral indruk toen hij Nathan van der Lee, de nummer 15 van de Nederlandse ranglijst, na een 2-0 achterstand nog met 3-2 wist te verslaan. Hij had eerder een zwaarbevochten 3-2 zege tegen Van Schaik en een walk-over tegen Rengers (11-8, 11-5, 11-5) laten noteren.
Tijdens de 239 kilometer lange terugreis zullen Jens Wiersma en Paul Kruijt iets minder opgetogen zijn geweest. Beiden speelden prima en hadden goede kansen om een potje te pakken maar kwamen uiteindelijk niet op het scorebord.
Het beste nieuws voor Pecos was dat Scyedam dit weekend een stevige tik kreeg van Tempo Team (8-2). De Schiedammers zijn de te kloppen ploeg in de strijd om handhaving. Pecos heeft drie punten minder, en kan komende zaterdag in het onderlinge duel proberen dat verschil te verkleinen. Al zal de beslissing waarschijnlijk daarna pas vallen, waarbij de Oegstgeestenaren de competitie afsluiten met twee thuiswedstrijden.

Heren LOHC winnen met 7-4

Hockey n Wederom blijven de drie punten voor LOHC heren 1 op de Krogt. Afgelopen weekend was er een mooie pot, met aanvallend spel van beide teams, wat leidde tot een riante uitslag: 7-4.

Kansen uit veldacties werden deze pot helaas niet verzilverd. Een op een kansen genoeg, maar ook deze kansen konden het scoreverloop niet beïnvloeden. Gelukkig heeeft LOHC niet een corner specialist, maar twee. Bob en Piet maakten allebei drie corners en Bob wist ook nog een strafbal te maken.
Volgende week spelen de heren een moeilijke wedstrijd uit in Ede waar ze alle steun kunnen gebruiken.

LOHC Heren 1 won met 7-4 op De Krogt. | Foto Ed Patijn