Wethouder Jan Nieuwenhuis opende de tentoonstelling Wandkunst. | Foto Wil van Elk
Wethouder Jan Nieuwenhuis opende de tentoonstelling Wandkunst. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Kunst Torenvlietbrug

Muurschilderingen n Wethouder Jan Nieuwenhuis opende met het doorknippen van een lint vrijdag 8 november in het gemeentehuis de tentoonstelling Wandkunst. De expositie bestaat uit vier genomineerde ontwerpen uit acht geselecteerde kandidaten. In totaal waren er 63 inzendingen van muurschilderingen voor onder de ­Torenvlietbrug.

Door Wil van Elk


De brug over de Oude Rijn wordt verbreed voor de N206, waardoor een lange onderdoorgang ontstaat. De gemeente Oegstgeest heeft samen met de Rijnlandroute en andere partijen besloten om die op te vrolijken met een uitgestrekt kunstwerk. De schetsontwerpen hangen in het gemeentehuis waar het publiek kan aangegeven welk ontwerp het meest aanspreekt. De wethouder is voorzitter van de jury die hiermee begin december het uit te voeren ontwerp kiest.

Diversiteit

Nieuwenhuis gaf aan dat er 'een grote diversiteit is in de keuzes'. Op een briefkaart kan worden aangegeven welke van de vier ontwerpen het meest aanspreekt: Rhei Rhei van Sanja Medic, In Situ van Michiel Kluiters, Lectori Salutem van Martijn Sandberg of Parade van Gabriël Lester.

De tentoonstelling is tot en met 21 november en is ook te zien in het Informatiecentrum Rijnlandroute waar net als in het gemeentehuis het kaartje kan worden ingeleverd. Ook kunnen meningen worden aangeven via e-mail naar info@rijnlandroute.nl. Op de website www.rijnlandroute.nl is meer te vinden over de ontwerpen. Daar is ook uitgebreide informatie te vinden over de werkzaamheden aan de N206 en de verschillende projecten als de aansluiting leiden-West en Lammenschansplein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding