Afbeelding
Foto: PR/ Stichting Evenementen

Stichting Evenementen: Van Peuterdans tot Kinderyoga

cursussen n Afgelopen weken is de Stichting Evenementen opnieuw van start gegaan met een breed aanbod van kinderen voor de Oegstgeester jeugd.

Ondanks dat de toekomst van de organisatie voor wat betreft het jeugdwerkaanbod nog onzeker is, hopen docenten en vrijwilligers dat de Stichting Evenementen voldoende gesteund zal worden bij het realiseren van haar populaire activiteiten. Op dit moment is deelname aan een aantal cursussen nog mogelijk.


Peuterdans

Tijdens Peuterdans maken kinderen onder leiding van dansdocente Inge Pieterse al kennis met leuke dansspelletjes en speciale peuterdansmuziek, waarbij de basisbewegingen, zoals springen, klappen, dansen, draaien, stampen en rollen aan de orde komen. Uiteraard staat het plezier en de fantasie van het kind centraal. De lessen worden gegeven zonder de aanwezigheid van de ouder.
Uiteraard mogen de ouders het begin van de les en het eind van de les even meemaken. De cursus wordt afgesloten met een vertederende danspresentatie.
Voor oudere kinderen geeft Inge de cursussen K3-dans en Streetdance.

Kinderyoga
Yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuis geeft bij de Stichting Evenementen een tweetal Kinderyogacursussen. Tijdens de yogalessen wordt er gewerkt in kleine groepjes, zodat de juiste individuele aandacht gegeven kan worden. Het is de bedoeling dat de kinderen makkelijk-zittende kleding aan hebben. Voor yogamatten wordt gezorgd. Via yogahoudingen, ademspelletjes, massages en visualisaties ontwikkelt een kind onder andere de motoriek, concentratie, zelfvertrouwen en samenwerking. Zo ontdekken kinderen spelenderwijs hoe hun lichaam gezond en sterk te houden en hoe in balans te komen en te blijven. Yoga helpt bij het verwerken van allerlei indrukken van school en dit schept weer meer ruimte in hun hoofd en lijf, wat meer rust in henzelf geeft. Met plezier bewegen en ontspannen en ontspannen staan voorop bij Kinderyoga!


Instromen
Hoewel het cursussenaanbod minder is dan in voorgaande jaren, is instromen bij een aantal lopende cursussen op dit moment nog mogelijk. Zo is er nog beperkt plaats bij K3-dans, Streetdance, Voice4Kids, de musicalcursus en de culinaire cursussen; allen op de donderdag en de cursus Djembé en Percussie op de woensdag.

www.st-evenementen.nl of bel 071-5171540