Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Dertig jaar Rechten van het Kind

Een nieuwe tekenwedstrijd

rechten n Op 20 november houdt Amnesty Oegstgeest weer een tekenwedstrijd. Ditmaal voor de leerlingen van groep 8 van de Openbare Basisschool De Vogels in Oegstgeest.

Het is een bijzondere dag in een bijzonder jaar, want het is dan precies dertig jaar geleden dat de Verenigde Naties het Kinderrechtenverdrag unaniem ondertekenden. Dat die rechten niet wereldwijd worden nageleefd, maakt het werk van Amnesty International nog altijd noodzakelijk, ook op dit gebied.

Een dak boven je hoofd

Voordat de kinderen van De Vogels aan het tekenen slaan, krijgen ze een les die gegeven wordt door mensen van de Scholengroep van Amnesty Oegstgeest. Het thema dit jaar is 'Recht op een dak boven je hoofd'.
De jurering vindt nog dezelfde dag plaats, zodat de drie winnaars snel bekend zijn. Zij krijgen een oorkonde en een prijs.
Bijzonder is dat de burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch, bij de activiteiten aanwezig wil zijn.

10 december

Op de Dag van de Rechten van de Mens, 10 december, houdt Amnesty Oegstgeest de gebruikelijke schrijfmiddag in de Openbare Bibliotheek, Lange Voort 2 T. Alle wedstrijdtekeningen zijn daar te bezichtigen. De ervaring leert dat ze ontroeren.


www.oegstgeest.amnesty.nl


Feestelijk concert Aafje de Bloois

muziek n Op donderdag 21 november komt de Derde Donderdag club van het burgerinitiatief bijeen, dit keer met een optreden van jazz-zangeres Aafje de Bloois.

Dit feestelijke programma met diner vooraf, wordt aangeboden in samenwerking met Radius. De DD-club begint inmiddels vorm te krijgen met een vaste basis van zo'n 20 deelnemers, maar er is nog voldoende plek voor meer dus iedereen kan zijn of haar buurman/vrouw meenemen.

Het concert vindt plaats in de Haeswijkflat President Kennedylaan 141.Men start met een borrel om 18.00 uur gevolgd door een buffet-diner. De kosten voor het diner inclusief het eerste drankje bedragen €10, ter plaatse contact af te rekenen. Het concert is vanaf 19.30 uur gratis bij te wonen. Aanmelden via info@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl.

Afbeelding