Afbeelding
Foto:

Koffiebijeenkomst Regenboogkerk

ontmoeting n Op vrijdag 8 november is de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan te Oegstgeest.

Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten.

Onderwerp: Voor wie steek jij een kaarsje aan…

Dominee Aart Verburg gaat met de aanwezigen in gesprek over de beleving van de maand november als gedachtenismaand. Op 1 november is het Allerheiligen, op 2 november Allerzielen, op zondag 3 november is er in veel protestantse kerken een gedachtenisdienst voor de overledenen en via de radio en de televisie horen we: 'Voor wie steek jij een kaarsje aan…'

Begrafenisondernemers organiseren herdenkingsavonden, er zijn lichtjesavonden op de begraafplaatsen en dan heb je ook nog Halloween. Waar komt het allemaal vandaan, wat betekent het voor mensen in onze tijd en wat vinden wij er zelf van? Het gaat om oeroude rituelen die in onze tijd weer opnieuw ontdekt zijn. En misschien wel een nieuwe betekenis krijgen. Waarom hebben mensen behoefte aan rituelen en doe we eraan mee?

Aart Verburg zal het onderwerp inleiden en dan graag met de aanwezigen ervaringen delen en daarover in gesprek gaan.
Graag tot 8 november in de Regenboogkerk.


Wanneer het moeilijk is om zelfstandig naar de Regenboogkerk te komen, dan kan men contact opnemen met Henny Dijkhuis (telefoon 07151 73 371) of met Bea de Kogel (telefoon 071 51 55 226; eventueel voicemail inspreken)