Leerlingen Rijnlands Lyceum langs de deur voor buurt-inloop

contact n Op zaterdag 23 november organiseren de buurtambassadeurs van wijk Oranje-Nassau een buurt-inloop in de Hofdijck-school van 15.30 tot 17.30 uur. Doel is om met de buurtbewoners in gesprek te gaan over wat nodig is om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Ook gaat men in gesprek over hoe burenhulp daarbij een rol kan spelen.

Ter voorbereiding bezoeken leerlingen van het Rijnlands Lyceum van 11 tot 18 november een groot aantal bewoners in Oranje-Nassau om hen te enthousiasmeren voor de bijeenkomst. Met oudere bewoners wordt besproken wat er nodig is om langer thuis te kunnen wonen. Bij jongere bewoners bespreken de leerlingen of en hoe zij burenhulp willen geven zoals boodschappen doen, bijhouden van de tuin of uitvoeren van reparaties.

De leerlingen presenteren hun bevindingen op 23 november op een poster. Verder zijn alle thuiszorgorganisaties uitgenodigd aanwezig te zijn met een standje.
"Wij hopen u te begroeten op 23 november (15.30 uur) in de Hofdijckschool (Hazenboslaan). Want bedenk: een goede buurt is beter dan een verre vriend," Gerrie ­Kooijman, Marita Danhof en Lodewijk Schmit Jongbloed (buurtambassadeurs Oranje Nassau, voor Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest)


ZIN op Zondag

Beeldhouwer Brancusi op zoek naar de essentie

zin n Kunsthistorica Hannah van Seters zal bezoekers zondag 10 november in het Dorpscentrum leiden in de (wellicht hernieuwde) kennismaking met de kunstenaar Brancusi.

Het eind van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw was een roerige tijd op het gebied van de kunsten. Er veranderde veel: de ene stroming volgde de andere in snel tempo op, of ze bestonden naast elkaar. De beeldhouwkunst volgde daarin haar eigen pad.
De beeldhouwer Brancusi kwam met een voor zijn tijd nieuwe vormentaal. Hij ging daarin een volstrekt eigen weg.
Deze Roemeense kunstenaar bracht de wereld een nieuwe kijk op de dingen: hij zocht naar de essentie en hij verloor zich niet in het uiterlijk. Dit heeft vele kunstenaars na hem geïnspireerd.

Deelnemers sluiten af met eenvoudige maaltijd door vrijwilligers bereid. Daarom is het van belang dat men zich tijdig opgeeft bij Marjan Driessen, 071-5131422 of ­marjandriessen1949@gmail.com. richtbedrag € 7,50. Het begint om 17.00 uur.

10 november / 17.00 -19.30 uur