Herdenking Geallieerden

herdenken n Elk jaar op Wapenstilstandsdag herdenken de landen van het Gemenebest hun oorlogsslachtoffers die vielen sinds de Eerste Wereldoorlog. Dat gebeurt ook in Oegstgeest waar men, onder auspiciën van het Oorlogsgravencomité Oegstgeest, de Geallieerden herdenkt die in de oorlogsjaren 1940-1945 in of nabij de gemeente vielen en op de begraafplaats bij het Groene Kerkje hun laatste rustplaats vonden.

De herdenking zal plaatsvinden op maandag 11 november en begint om 11.00 uur met een bijeenkomst in het Groene Kerkje. Daar zal worden gesproken over 'nabestaanden' door Freek Lugt, auteur van historische boeken over Oegstgeest en omgeving en oud-voorzitter van het Oorlogsgravencomité Oegstgeest.
Medewerking zal voorts worden verleend door het Kamerkoor Oegstgeest onder leiding van Sarah Elias en The Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums. De herdenking wordt gevolgd door een gezamenlijke bloemlegging bij de oorlogsgraven. Voor de bloemen wordt zorggedragen door het Oorlogsgravencomité.
Eenieder wordt uitgenodigd om 11 november aanwezig te zijn in het Groene Kerkje. Na afloop wordt een kopje koffie aangeboden.

Deze herdenking zal de laatste zijn in de huidige vorm. In overleg met de Oranjevereniging, de Raad van Kerken en de Gemeente Oegstgeest is besloten om de herdenking van de geallieerde gevallenen voortaan samen te laten vallen met de herdenking op 4 mei in Oegstgeest.