Ook deze uithaal van Melvin van Gent leverde helaas geen doelpunt op. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest verliest geflatteerd

voetbal n De wedstrijd uit bij Be Fair zou deels hetzelfde beeld geven als voorgaande wedstrijden, een wat slome start, een goede opleving tegen het eind van de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft. En uiteindelijk toch weer een domper. De 2-0 deed de illusie van een gelijkspel teniet. Dat later de 3-0 nog viel, leverde een geflatteerde einduitslag.

Afgelopen zaterdag had FC Oegstgeest bovendien het nadeel dat kort na de aftrap Be Fair al direct met 1-0 voorkwam uit een fraaie kopbal van één van de aanvallers van Be Fair. Het eerste deel van de wedstrijd speelde zich dan ook vooral op de helft van FC Oegstgeest af. Verderop in de eerste helft krabbelde FC Oegstgeest wat meer op en kreeg grip op de wedstrijd.

Ook de kansen kwamen weer. In die periode was die kansenverhouding zo ongeveer één staat tot drie voor Be Fair.
De kans op de gelijkmaker kwam zelfs in het begin van de tweede helft zeker dichterbij. In de 63ste minuut kreeg Daniël van Vliet een grote kans, maar helaas kopte hij de bal tegen de paal. Ook de rebound kon niet in een doelpunt worden omgezet. De overige mogelijkheden bleven helaas eveneens onbenut.
Tot overmaat van ramp maakte een aanvaller van FC Oegstgeest op het middenveld een heel onhandige fout waardoor de tegenstander de aanval direct kon omkeren. Hij voorzag een spits een perfecte pass, kwam hierdoor alleen voor de FC Oegstgeest keeper en maakte feilloos af: 2-0.
Nu ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Be Fair nog wel 3-0.
Of die slome start nog te maken heeft met 'wennen' aan de derde klasse? Ondanks dat had FC Oegstgeest beter verdiend. Als kansen worden benut en minder fouten worden gemaakt, kan het team van Nico van der Salm zeker wel punten gaan binnenhalen.

Ukkies welkom bij FC Oegstgeest

voetbal n De Ukkies zijn de jongste leden van FC Oegstgeest. Zij maken spelenderwijs kennis met de voetbalsport.

Er zijn twee groepen binnen de Ukkies, kinderen geboren in 2013 worden de JO7 (jeugd onder 7) genoemd, de kinderen uit 2014 de JO6. In de groep onder de 6 is er plaats voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

De kinderen mogen om kennis te maken met de vereniging en met voetbal meedoen aan proeftrainingen. Als die proeftrainingen goed zijn bevallen, moet de nieuwe Ukkie zich aanmelden als verenigingslid van FC Oegstgeest. Zo zijn ze verbonden met de club en missen de ouders geen communicatie. Ze betalen een lage contributie (€ 50,00).

De JO6-groep traint in de wintermaanden éénmaal in de week op zaterdagmorgen.

Indien mogelijk, doen ze een keer mee aan een toernooi. Verder spelen ze geen wedstrijden. In het verleden is gebleken dat dit voldoende is voor deze leeftijdsgroep. De JO7-groep traint tot februari twee keer in de week. Vanaf februari wordt de JO7-groep verdeeld in gelijkwaardige teams van acht kinderen. Deze teams gaan meespelen in de vriendschappelijke bollencompetitie georganiseerd door FC Lisse. Ook doen ze mee aan een aantal toernooien. Tot en met februari worden de zaterdagtrainingen in de gymzaal gegeven, de woensdagtrainingen zijn buiten.

Ouders kunnen mailen naar de coördinator om zich aan te melden voor een proeftraining (coordinator-JO7@fcoegstgeest.nl)

LOHC blijft koploper

hockey n Ondanks het matige weer stonden de trouwe Leidsche fans zondag weer langs het hockeyveld.

Tijd voor een goed gesprek was er niet, want na dertig seconden was de eerste strafcorner voor Leiden een feit. Bob van Brussel schoot de bal links laag in de hoek (1-0). Daarna werd LOHC slordig en kreeg Groningen meerder kansen op de gelijkmaker, die uiteindelijk viel in de 30e minuut.

Na de rust schoot Leiden uit de startblokken en was het weer Bob van Brussel, die in de tweede minuut na de rust de 2-1 maakt uit een strafcorner. Ditmaal gaven de Leidenaren het initiatief niet meer uit handen en liepen ze uit door goals van Quinten Mank (3-1) en Harry Gill (4-1). Het slotakkoord was voor Lars Barkmeijer met de (5-1).

LOHC heren 1 blijft hierdoor koploper in poule A.

LOHC heren 1 blijft door de 5-1 winst koploper in poule A. | Foto Ed Patijn