Afbeelding
Foto:

Concert Julian & Friends in Cultuurhuis De Paulus

muziek n Saxofonist Julian van der Linden (2001) geeft op 3 november een concert in Cultuurhuis De Paulus.

Julian heeft vorig jaar met succes meegedaan aan de Meesterproef van de Stichting Classic Young Masters in de Doelen in Rotterdam. Hij kreeg daarmee de titel Classic Young Master en won de Publieks Award. Hij heeft een spetterend programma samengesteld voor het concert 'Julian & Friends', waarin hij onder meer zal spelen met zijn blazersensemble High Five. Het programma duurt ongeveer een uur en is ook zeer geschikt voor een jong publiek. Ouderen, jongeren, kinderen, iedereen is van harte welkom.
Julian van der Linden is op zevenjarige leeftijd begonnen met saxofoon. Na een succesvol optreden met een kletzmerband werd hem aangeraden auditie te doen bij een talentschool. Hij werd aangenomen bij de School voor Jong Talent in Den Haag en studeert inmiddels bij Johan van der Linden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2019 heeft hij samen met zijn pianist Matthijs Jongen de derde prijs gewonnen bij het European Saxophone Forum in Polen.
Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Classic Young Masters. Deze stichting heeft als doel het scouten en begeleiden van jonge talentvolle musici (14-21 jaar) in de klassieke muziek. Meer informatie is te vinden op www.classicyoungmasters.nl.
Locatie concert: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest. Tijd: zondag 3 november 2019, 16.00 uur. Kaarten aan de zaal (contante betaling). Volwassenen € 10, beneden 18 jaar € 5. Inclusief een consumptie na afloop.