Herdenken rond Allerzielen in Dorpscentrum

ZIN-op-Zondag n In samenwerking met het Dorpscentrum vindt op zondag 27 oktober in het Dorpscentrum een herdenkingsbijeenkomst plaats om mensen gelegenheid te geven stil te staan bij het verlies van een dierbare en dit in verbondenheid met elkaar te delen.

Het thema is: de seizoenen van het leven. Passende muziek (een koor, een cellist en harpist), teksten, gedachten en stilte maken deel uit van dit samenzijn.

Deze middag is uitdrukkelijk bedoeld voor hen die een moment van bezinning en verbondenheid zoeken. Bezoekers zijn in de gelegenheid een lichtje aan te steken. De organisatie is in handen van de Vrijzinnige Protestanten.

27 oktober • 15.00 – 16.30 uur • Dorpscentrum Grote Zaal


Herdenken in Licht in De Paulus

herdenken n Herdenken in Licht biedt gelegenheid om dierbare overledenen te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu.

Het geeft opnieuw vorm aan een van oorsprong katholieke traditie, maar is niet gebonden aan een religie. Herdenken in Licht zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 3 november tussen 18.30 en 19.00 uur in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2. Iedereen is welkom die een overleden dierbare wil gedenken. Het maakt niet uit, of het overlijden nog maar pas is gebeurd of al heel lang geleden.
Vanaf 18.00 uur zal Cultuurhuis De Paulus open zijn en bij binnenkomst zullen we vragen of je het op prijs stelt, dat de naam van jouw dierbare wordt voorgelezen tijdens de herdenking. In de zaal kunt je een bootje voorzien van bloemen en tekst. Om 18.30 uur start de korte herdenking binnen met woorden en muziek. Daarna worden de lichtjes in de bootjes aangestoken en kun je het bootje te water laten op de vijver in de tuin van De Paulus. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.