Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Ciudad-de-México-México-1991 n Voortreffelijke soep onverbiddelijk verdwenen.

Zwerver raakt verzeild bij een zakenlunch van niveau. In een van de betere wijken van Mexico Stad, op uitnodiging van een hem onbekend software house dat kennelijk in contact wil komen met de organisatie waarvoor Zwerver werkt. Het initiële contact loopt via een andere medewerker. Men serveert een voortreffelijke soep, zulk een lekkere soep heeft Zwerver nog nooit genoten, niet voor en ook niet na deze bijeenkomst. Zo buitengewoon dat hij aarzelt de woorden "soep" en "lekker" te gebruiken. Hij kan echter, terwijl hij dit schrijft, geen woorden bedenken die werkelijk recht doen aan zijn fantastische culinaire ervaring (hemels?).
Het is de aard van zakenlunches (en vrijwel alle maaltijden) dat daarbij ook gesproken wordt. Zwerver neemt ook deel aan het gesprek, hoewel hij achteraf gezien verstandiger had moeten zijn. Onder meer spreekt hij met een disgenoot die hij zich als zeer eloquent herinnert, wellicht juist hierom ingehuurd. Als hij gedurende het gesprek een punt wil maken legt Zwerver even zijn lepel neer. Even? Vergeet dat maar! En die soep ook! Terwijl Zwerver oreert ruimt een ober het nog behoorlijk gevulde bord en de lepel af. Zonder iets te vragen. Dat heeft hij nog nooit meegemaakt. Met de nog aangename smaak in de mond zie hij zijn portie afgevoerd worden naar de keuken.
Het langzaam uit het gezicht verdwijnende overheerlijke gerecht terugroepen, nee, dat lijkt hem niet gepast. Bovendien, hij is nog bezig zijn punt te maken. Jammer. Zwerver accepteert het eeuwig nakijken.
Een kwestie van Mexicaanse tafelmanieren? Dat is wel geopperd. Maar hij weet het niet. Aangaande tafelmanieren en cultureel bepaalde variaties is hij weinig onderlegd. Beter onderlegd is hij ten aanzien van het punt dat hij al sprekend meent te maken. Daar krijgt hij echter zijn soep niet mee terug.


OMA zoekt kunstenaars en muren

gedichten n Om nieuwe muurgedichten te kunnen realiseren zijn het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité OMA en Cultuurfonds Oegstgeest op zoek naar kunstenaars uit Oegstgeest of directe omgeving die ervaring hebben met grafisch ontwerp en letters schilderen.

Na de muurgedichten van Jan Wolkers (Deutzstraat) en Anke Kuypers (Jan Wolkerslaan) staan nog acht muurgedichten op het programma. Toegelicht met QR-codes kan een mooie fiets- of wandelroute door het dorp ontstaan, passend in ons schrijversdorp.
Belangstellende kunstenaars met aantoonbare ervaring kunnen mailen naar muurgedichten.oegstgeest@gmail.com.

Muren
En ook als iemand een muur heeft waar een muurgedicht goed zou passen dan kan hij of zij het OMA benaderen via bovenstaand e-mailadres. Het comité neemt dan zo snel mogelijk contact met op met de muur-aanbieder.