Afbeelding
Foto: Henk van Gijzen

Pecos komt goed mee tegen koploper

tafeltennis n Op bezoek bij Pecos verscheen de aanstaand kampioen TOGB zonder zijn sterkste troef, de Tunesiër Adam Hmam. Dat bood Pecos de kans op een mooie uitslag, maar het werd toch een 4-6 nederlaag.

Tony Nader en Paul Kruijt deden het allebei zeer naar behoren, door Milo de Boer (15) en Ronald Vijverberg te verslaan. Daarmee zijn helaas de vier Pecos-punten meteen genoemd. Een kleine nederlaag is tegen het sterkste team van de eerste divisie een prestatie op zich, maar toch had er achteraf gezien misschien meer ingezeten. Tegen Michel de Boer, vader van Milo, 49 jaar en gezegend met dertig jaar eredivisie-ervaring, kwamen zowel Kruijt als Nader niet verder dan één gewonnen game. Dat was vooral voor Nader nog wel even slikken. Juist voor de partij tussen hem en De Boer senior waren de thuissupporters eens goed gaan zitten, want in de heenwedstrijd leverde dat nog een mooie en zwaarbevochten Oegstgeester zege op. Maar nu dus een duidelijke 1-3 in het voordeel van de voormalig Nederlands kampioen (2010).
Jens Wiersma kende een zeer teleurstellende zaterdag. Verlies tegen vader en zoon De Boer was wellicht geen grote verrassing, maar dat hij tegen Vijverberg met 2-11, 8-11 en nogmaals 8-11 klop kreeg, viel behoorlijk tegen. Het had misschien het puntje kunnen zijn dat Pecos aan een fraai gelijkspel zou hebben geholpen. Want wie daarvoor zijn geld op het dubbelspel had gezet, kwam met 2-11, 7-11 en 7-11 ook bedrogen uit.
Met nog vier speelronden voor de boeg heeft Pecos nu een achterstand van vier punten op de veilige vierde plaats. De komende twee weken ligt de competitie stil, waarna eerst de verre uitwedstrijd wacht tegen de nummer twee Klimaatgroep, afkomstig uit het Noord-Groningse plaatsje Middelstum.


Pubers en genotmiddelen

informatie n Alle jongeren komen wel eens in aanraking met genotmiddelen. Maar hoe ga je daar als ouder mee om? Op deze bijeenkomst hoor je alles over het gebruik van alcohol en drugs, gokken of gamen bij pubers. Deze interactieve avond wordt geleid door Petra van der Meij van het preventieteam van Brijder Verslavingszorg. De bijeenkomst is gratis en vindt plaats op donderdag 7 november (19.30 - 21.30 uur) in het CJG Oegstgeest. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.