Bloemlezing OKe-columns

lezen n Op 29 november 2012 verscheen de eerste column vanuit het Oegstgeester Kerkblad (OKe) in de Oegstgeester Courant.

Achter die wekelijkse columns gaat een team van columnisten schuil. In dat team zoekt men een mooie mix van man, vrouw, protestant, katholiek, jong, oud, actief kerkelijk en een beetje aan de zijlijn. Een doorsnede van het kerkelijke wereldje van Oegstgeest. Dat columnisten-team schrijft om beurten onder de vlag van het maandblad OKe een column. En OKe is een activiteit van de Raad van Kerken Oegstgeest .
Van die eerste zeven jaar is een bloemlezing van de mooiste columns gemaakt. De titel van het boekje is "Zin in Oegstgeest". De eerste exemplaren van het boekje zullen aangeboden worden aan Cor van Beuningen als voorzitter van de plaatselijke Raad van kerken en aan Willemien Timmers als eindredacteur van de Oegstgeester Courant.


Op 27 oktober zal de aanbieding gedaan worden na afloop van de eucharistieviering in de Willibrordkerk (rond 12.15 uur). Daarna is het boekje te koop voor 9,95 euro bij de plaatselijke boekhandel.


Simone van der Vlugt in de bibliotheek van Oegstgeest

lezen n Op dinsdag 29 oktober komt Simone van der Vlugt naar de Bibliotheek in Oegstgeest waar ze een lezing geeft over haar boek Schilderslief.

Op een dag in juli in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden. Ze wordt in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het Spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde, Rembrandt van Rijn, heeft hiertoe opdracht gegeven. Vanuit het Spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven.
Simone van der Vlugt over Schilderslief: "Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesleven en zijn conflict met Geertje Dircx nergens ter sprake komt. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt."
Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken. Van der Vlugt wilde al heel jong schrijfster worden. Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman was haar grote voorbeeld. Simone van der Vlugt ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. De historische romans van Simone van der Vlugt verschijnen in zestien landen.
Deze lezing wordt georganiseerd door Volksuniversiteit Oegstgeest, Bibliotheek Bollenstreek en de Rijnlandse Boekhandel.
Dinsdag 29 oktober • Aanvang 20:00 uur • Bibliotheek Bollenstreek Lange Voort 2T • Kaartverkoop: €10,00 via de website of bij de Rijnlandse Boekhandel