Aan het eind van de middag werden de zakken zwerfvuil vakkundig gewogen. In totaal haalden de deelnemers honderdvijftig kilo aan zwerfafval op, voornamelijk plastic.
Aan het eind van de middag werden de zakken zwerfvuil vakkundig gewogen. In totaal haalden de deelnemers honderdvijftig kilo aan zwerfafval op, voornamelijk plastic. Foto:

Clean-up Oegstgeest succes

opruimen n De Ronde Tafel Oegstgeest besloot om na de voorgaande opschoonacties voor World clean-up day Oegst­geestenaren die dit hebben gemist alsnog een actie aan te bieden op zondag 13 oktober.

Na een kopje koffie en een heerlijke krentenbol van Van Maanen bij Café de Gouwe gingen de tafelaars met hulp van enthousiaste Oegst­geestenaren vanaf De Gouwe ijverig aan de slag met de jaarlijkse Clean-up. De door de gemeente beschikbaar gestelde prikkers kwamen goed van pas.

Gouden greep

Aan het eind van de middag werden de zakken zwerfvuil vakkundig gewogen. In totaal haalden de deelnemers honderdvijftig kilo aan zwerfafval op, voornamelijk plastic. De jonge Mees Möller haalde het meeste vuil op en ontving de hoofdprijs. De inzet van zijn skelter met aanhanger bleek een gouden greep.