Afbeelding
Foto:

De SOEK is winterklaar

kringloop n Zondag 6 oktober was de koudste 6 oktober sinds de Kleine IJstijd. Voor het eerst wilde de temperatuur niet boven de magische grens van 10 graden komen. Het is dus tijd voor warme chocolade, winterbanden, de ijsbanen zijn open en de zomerkleding is opgeborgen. Kringloopwinkel SOEK is sinds afgelopen maandag ook voorbereid op de winter.

Vijftien vrijwilligers zijn urenlang bezig geweest de zomerkleding uit te zoeken, op te bergen en de winterkleding uit de opslag te halen. Op alle rekken hangt nu warme kleding en alle paspoppen zijn in hun winterkleed gestoken.

De textielafdeling van de SOEK is onze drukste afdeling. En er wordt heel veel textiel verkocht en ingebracht. Zoveel dat we lang niet alles kunnen verkopen. Daarom rijden we elke twee weken met onze bus naar Weesp. Want vrijwel alles proberen we voor hergebruik te bestemmen. In Weesp staan twee enorme fabriekshallen van de Stichting Humanitaire Hulpgoederen. HRIF is betrokken bij projecten in meer dan 40 landen wereldwijd. Alle goederen worden ingezet voor noodhulp. Het is als het ware een gigantische kringloopwinkel met een enorm bereik.

De SOEK brengt vooral kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen naar Weesp. Knuffels bijvoorbeeld, want als we al onze knuffels zelf moesten verkopen, zouden we een aparte 'knuffelruimte' kunnen inrichten. Kinderen komen bij ons vaak zelf hun knuffels brengen en je ziet dat het moeite kost om afscheid te nemen van hun jeugdvriend.

Max Dohle
(Foto Inge de Jong)