De Joris de Witteschool in Haaswijk kreeg bezoek van twee astronauten die ook graag weer een avontuur wilden beleven. | Foto PR
De Joris de Witteschool in Haaswijk kreeg bezoek van twee astronauten die ook graag weer een avontuur wilden beleven. | Foto PR Foto:

n Kinderboekenweek op de Joris de Witte

lezen n Op woensdag 2 oktober werd de Kinderboekenweek op de Joris de Witteschool weer feestelijk geopend. Het thema is 'op reis' en de school kreeg bezoek van twee astronauten die ook graag weer een avontuur wilden beleven. Een heuse raket stond hiervoor al klaar.

Deze week kunnen de kinderen weer meedoen aan de voorrondes van de voorleeswedstrijd op school. De winnaars mogen meedoen aan de finale. De finalist die wint bij groep 7 en 8 mag meedoen met de voorrondes voor de nationale voorleeswedstrijd.
De groepen 1, 2 en 3 kregen bezoek van een echte illustrator: Natascha Stenvert. Zij kwam de kinderen vertellen over haar werk en hoe ze op ideeën voor haar tekeningen komt. Hierna mochten de kinderen met kosteloos materiaal zelf een vervoermiddel bouwen om mee naar de maan te vliegen.

De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaat men op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. 'Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.' De 65e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober.