Het Zonnebloem thuisdiner bij Wilma en Ruurt in Haaswijk.
Het Zonnebloem thuisdiner bij Wilma en Ruurt in Haaswijk. Foto:

Oegstgeest ontmoet de Zonnebloem

ontmoeting n Al twee jaar zijn er vrijwilligers die af en toe twee of drie deelnemers van de Zonnebloem uitnodigen voor een gezellige avond bij hen thuis. Ze zorgen voor vervoer en verwennen hun gasten met een dinertje.

Tijdens de Oegstgeest Ontmoet-week kwamen ook deze thuiskoks in actie. Ze dekten hun tafels en lieten niet-Zonnebloemers aanschuiven. Hun gasten hadden een heerlijke avond. Maar zij waren niet de enigen. Leden van de Lionsclub zetten eenmalig een koksmuts op en verrasten Zonnebloemers met een dinertje bij hen thuis. Oegstgeest ontmoette Oegstgeest!

Thuiskoks

De Zonnebloem is op zoek naar nog meer koks die samen met hun gezin, partner of een vriend vier keer per jaar twee of drie gasten willen ontvangen. De Zonnebloem zal in goed overleg met de nieuwe gastheer/gastvrouw een match met gasten maken. Het streven is om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. De gast betaalt een kleine bijdrage en de Zonnebloem vult dit bedrag aan. Wanneer zowel de gast als de gastheer/gastvrouw niet in staat zijn om vervoer te regelen, zorgt de Zonnebloem hiervoor.

"Zou jij je opgroeiende kinderen graag in contact brengen met ouderen, overweeg dan eens of bovenstaand project iets voor jou is. Heb jij een drukke agenda waarin geen plaats is voor een pittige vrijwilligersklus, maar zou jij toch graag iets willen doen voor de ouderen van Oegstgeest, informeer dan eens naar de mogelijkheden. Je hoeft geen topkok te zijn. Gastvrijheid, respect en aandacht zijn de belangrijkste ingrediƫnten", aldus een woordvoerder van De Zonnebloem.


Voor informatie en aanmelden kun je terecht op www.zonnebloem.nl/oegstgeest of bij Lineke Zwart, tel. (071) 522 76 57.


Dansen

ontmoeting n Ook in Buitenlust kon men deelnemen aan een mooie activiteit in het kader van 'Oegstgeest ontmoet'.

In buurthuis De Kratong konden gasten gezellig meedoen met Linedance.

Afbeelding