Afbeelding
Foto:

De Antillen

expositie n In de bibliotheek van Oegstgeest is weer een nieuwe expositie van schilderijen.

Tia Sprott is sinds haar jeugd bezig geweest met tekenen, schilderen en boetseren. Zij heeft jaren bij verschillende kunstenaars lessen gevolgd om te groeien in de schilderkunst. Inspiratie vindt ze door te kijken naar de natuur en de mensen. In alles waar haar oog op valt, ziet ze een voorbeeld voor een schilderij.
Nu heeft ze in de loop der tijd haar eigen weg en stijl in het schilderen ontwikkeld. Door regelmatig cursussen te blijven volgen - zowel online als bij een kunstenaar op locatie - probeert ze zich verder in de schilderkunst te verbeteren. Tia schildert op canvas en hout. Zij werkt voornamelijk met acryl, mix media en soms met pastelkrijt.
Deze materialen worden in vele lagen en met veel geduld op doek overgebracht.
Voor haar beelden gebruikt ze veel restmateriaal, gips, tegellijm, powertex en zelf hardende klei. De beelden en haar schilderijen zijn uiteraard allemaal uniek.
Tia Sprotts stijl is niet in een hokje te plaatsen. Diversiteit, kleurrijkheid, vrolijkheid en humor zijn haar kenmerken. De werken ontstaan vanuit haar creativiteit en worden met veel gevoel en liefde gemaakt. Zij vindt dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen, vandaar dat haar werken betaalbaar zijn. Zij hoopt dat bezoekers blij worden van haar werk.

Keramiek

Naast Tia exposeert Kees van Geel met 'De Wijzen'; een groep keramiek beelden.

Wanneer: oktober, november en december 2019
Waar: bibliotheek Oegstgeest
Voor meer info: www.bibliotheekbollenstreek.nl