Tony Nader.
Tony Nader. Foto: Henk van Gijzen

Belangrijke winst voor tafeltennissers Pecos

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos boekten zaterdag hun eerste zege van het seizoen. De 7-3 bij de Amsterdamse studentenclub US brengt het Oegstgeester trio op de felbegeerde derde plek.

Het was kopman Tony Nader die zijn team in de hoofdstad de weg wees met drie overtuigende winstpartijen. Ook in het dubbelspel was hij samen met Paul Kruijt superieur aan het duo Plett/Dekkers. Nader noemde het een cruciale partij op weg naar de zege, hoewel zijn team op dat moment al met 3-0 voor stond. Kruijt verzilverde zijn eerste twee enkelspelen maar ging helaas tegen Dylan Plett, toen Pecos de voorsprong al naar 6-1 had uitgebouwd, in vier games onderuit. Jens Wiersma ten slotte bewees opnieuw prima mee te kunnen op eerstedivisieniveau, al gingen van zijn drie viersetters er twee verloren.
Na drie speelronden vinden de Oegstgeestenaren zich met 15 punten terug op de derde plek van hun eerstedivisiepoule. Omdat voor drie teams een plek in de promotiedivisie is, hoopt Pecos achter TOGB en Midstars 'best of the rest' te blijven. Daarvoor moet het behalve US ook Tempo Team en Scyedam eronder houden.

Komende zaterdag gaat Pecos eerst eens op bezoek bij favoriet en koploper TOGB. Als die ploeg zijn sterkste opstelling achter de tafel weet te brengen, met behalve Milo de Boer ook diens vader Michel en huurling Adam Hmam, kon het weleens moeilijk worden. Dan is voor Pecos eigenlijk elk punt meegenomen. Maar dan is er dus ook niets te verliezen. Tony Nader kondigde aan deze week in elk geval een paar keer extra te zullen trainen.