Paddenstoelen in de Leidse Hout

natuur n De Vereniging Vrienden van de Leidse Hout organiseert in samenwerking met Naturalis een paddenstoelenstoelenexcursie op woensdag 9 oktober van 14 tot 16 uur. De excursie is geschikt voor jong (vanaf 6 jaar) en oud. Start bij muziektent de Waterlelie in de Leidse Hout.

Gids Jorinde Nuytinck over de excursie: "Zwammen zijn in bossen en parken overal aanwezig, maar je moet wel goed kijken en een beetje geluk hebben met het weer om ze ook te zien te krijgen. Om die reden is aanmelden gewenst (reservedatum is 23 oktober). Het is handig voor de deelnemers om mee te brengen: spiegeltje, loep, aangepaste (regen)kledij. Aanmelden, voor 7 oktober, bij info@vriendenvandeleidsehout.nl.


Boezemcafé

ontmoeting n De oktobermaand is borstkankermaand en natuurlijk is het Boezemcafé van de Duin- en Bollenstreek en Leiden dan weer open. Op woensdag 9 oktober van 10.00 tot 12.30 uur kunnen vrouwen die geraakt zijn door borstkanker in het pop up café aan de Herenweg 101 te Warmond elkaar ontmoeten. Hier kunnen zij op een open en vrije manier een gesprek met elkaar hebben over borstkanker en de gevolgen daarvan. "Voel je welkom en gesteund en bezoek het Boezemcafé, alleen of met een (boezem)vriendin."