LOHC verliest nipt

hockey n Met oer-Hollands weer reisden de spelers van LOHC zaterdag af naar Upward in Arnhem.

Luttele minuten na het begin van de wedstrijd lieten de bezoekers zich gelden, met een mooie combinatie die binnen werd geslagen met de backhand door Lars Barkmeijer (0-1). Lang kon Leiden er echter niet van genieten, omdat de bal vanaf de 23-meterlijn de cirkel in ging, een verdediger te laat kwam en de aanvaller van Upward de bal vervolgens achter Salman pushte (1-1).

Ondanks de gelijkmaker bleef LOHC aanzetten en werden er kansen gecreƫerd. Er werd echter nagelaten deze ook om te zetten in goals. Waar Leiden het naliet, was Upward effectief in de paar tegenstoten die ze kregen en daarmee liepen ze nog voor rust uit tot 3-1.

De opmars van de Leidenaren werd gestaakt door het eindsignaal waardoor de punten jammerlijk in Arnhem bleven

Na rust golfde de wedstrijd op en neer. LOHC begon weer scherp en kwam terug tot 3-3 door twee goals van Jesse Webbers. Echter werd deze inhaalslag daarna net zo makkelijk weggegeven en liep Upward uit tot maar liefst 6-3.

Het laatste kwart drukte het Leidsche Upward terug tot in hun eigen 23 meter. Na meerdere gestopte aanvallen en een poging van Arslan om de goalie van Upward te verschalken in de korte hoek, was het weer Jesse Webbers die de bal in het net legde voor 6-4. Kort daarna belandde de bal via de kluts voor de voeten van Quinten Mank, die daar dankbaar gebruik van maakte en hard laag in de hoek de 6-5 binnenschoot.

De opmars van de Leidenaren werd gestaakt door het eindsignaal, waardoor de punten jammerlijk in Arnhem bleven.