Daniël van Vliet wordt gestopt door Sporting Leiden. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Daniël van Vliet wordt gestopt door Sporting Leiden. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Weekend met wisselend succes voor FCO

voetbal n FC Oegstgeest 1 verloor opnieuw thuis tegen een sterker spelend Sporting Leiden. Vrouwen 1 won voor de tweede keer op rij nu uit tegen Quick Boys VR1.

Heren 1

Vanaf het begin van de wedstrijd was Sporting Leiden de bovenliggende partij. De 0-1 viel na een kwartier wat ongelukkig omdat een schot van Sporting Leiden door een verdediger van richting werd veranderd en in het doel belandde. Na ongeveer 23 minuten verhoogde Sporting Leiden de score door een vrije trap van ongeveer 16 meter in de as van het veld zuiver in te schieten. Hij liet keeper Mitchel Zandbergen kansloos (0-2).

Tegen het einde van de eerste helft kwam FC Oegstgeest toch tot enkele mogelijkheden om aansluiting te vinden. Een vrije trap van Jelle van Aarle werd net over het doel gewerkt door de Sporting Leiden keeper. Even later werd een schot van FC Oegstgeest gekeerd door de paal.
Na rust ging Sporting Leiden weer verder met de dominante rol die zij in het grootste deel de eerste helft al speelden. De doelpunten die leidden tot de einduitslag van 0-5 vielen heel snel.

Volgende week (zaterdag 5 okt, 14.30 uur) speelt FC Oegstgeest uit tegen Lugdunum.

Zwaarbevochten zege vrouwen 1

In de eerste helft van FC Oegstgeest VR1 tegen Quick Boys ontspon zich een strijd waarbij het fysiek, maar wel fair, spelende Quick Boys het spel van FC Oegstgeest wist te ontregelen. De eerste 20 à 25 minuten werden er dan ook niet echt kansen gecreëerd door beide teams.
Een corner van Quick Boys in tweeën genomen doorbrak het evenwicht. Op de punt van het strafschopgebied verdween het schot plots in de korte hoek. De FC Oegstgeest vrouwen wisten in een tijdsbestek van tien minuten de 1-0 achterstand echter om te buigen naar een 1-3 voorsprong.
Na de rust een Quick Boys met nog meer opgestroopte mouwen en meer druk naar voren om een aansluitingstreffer te forceren. Het was nu een kwestie van controleren en de score uit te bouwen naar 1-4. Die mogelijkheid kwam toen Assala Ayachi doorbrak op rechts en haar snoeiharde schot uiteenspatte op de binnenkant van de paal maar helaas geen doel trof. Door onnodig balverlies kwam de spits van Quick Boys oog in oog met de keepster van FC Oegstgeest en deze faalde niet (2-3).

Nu moesten de FC Oegstgeest-vrouwen op karakter de wedstrijd over de streep trekken. Echte kansen kreeg Quick Boys niet meer en na 90 minuten en windkracht 6 floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde. De koppositie blijft gehandhaafd.

Fiks pakt belangrijke zege

korfbal n Korfbalvereniging Fiks heeft met een 12-10 winst op Sporting Delta belangrijke winstpunten behaald. Na vijf speelronden staat het team van trainer Bas Harland met vijf punten keurig in de middenmoot van de hoofdklasse; een zeer bevredigende gang van zaken.

Voorafgaand troffen de tweede selectieteams van genoemde verenigingen elkaar. Na de eerste treffer van Dionne Blangé en later de 2-2 door Jesse Trap liep de tegenstander uit naar 2-6, en dat zou een doorslaggevende voorsprong zijn. De Dordtse formatie was agressiever en speelde de kansen beter uit. Dit neemt niet weg dat de inzet van Fiks verslapte. In het vervolg van de wedstrijd liep het verschil niet verder op en scoorde Fiks mee. Dichter dan twee punten (10-12) kon de thuisclub niet naderen. Op beslissende momenten nam Sporting Delta de regie over en won uiteindelijk met 8-12.

Evenals Fiks 2 in de voorafgaande wedstrijd hadden ook Fiks 1 en Sporting Delta 1 veel last van de stormachtige wind en felle regenbuien. De conclusie was snel getrokken, dat de weersomstandigheden overduidelijk een dissonant trokken op het aantal treffers. De uitslag van slechts 12-10 vormt een onomstreden bewijs. De gelijkwaardigheid qua score was alleen in de openingsfase in beeld toen de benutte strafworp van Roy Vreeken werd beantwoord. Scoren vond pas plaats rond de tiende minuut; representatief voorbeeld van de gevolgen van de barre weersomstandigheden die gericht en vlot scoren behoorlijk beperkten. Twee doeltreffende acties vanachter de korf door Jan Anholts brachten Fiks opnieuw aan de leiding en deze voorsprong werd geen moment meer uit handen gegeven. De trainer had zijn formatie duidelijk laten anticiperen op de omstandigheden.

Door de kleine voorsprong bleef Sporting Delta geloof houden om een punt uit Oegstgeest mee te nemen en moest Fiks tot het einde geconcentreerd blijven om de winst in Oegstgeest te houden en met een goed gevoel aan de stapavond van 2 oktober te beginnen. Kevin en Roy Vreeken (3 en 4)en Jan Anholts (3) waren goed op schot. Melissa Heijne en Ilse Hazekamp droegen eveneens bij aan het dozijn treffers.

Een schotpoging van Roy Vreeken, topscorer in deze wedstrijd.