Afbeelding
Foto:

Loetje

Al geruime tijd bestond de wens van regelmatige wandelaars en recreanten bij de Klinkenbergerplas dat er een horecagelegenheid zou komen. In de omgeving Warmond (Koudenhoorn) en Valkenburgse Meertje bestaat deze al langer. Een paar jaar geleden kwam de mededeling dat restaurant Loetje zich hier wilde vestigen. Maar ja, dit is Oegstgeest en daar gaat al jarenlang van alles mis op het gebied van bestemmingsplannen (denk bijv.aan het oude ASC terrein) en vergunningen. Amateurisme viert hoogtij. Klaarblijkelijk is er gebrek aan juridische kennis en expertise bij de gemeente. Daarnaast hebben we enkele klagers met flutargumenten. Aannemende dat het restaurant gebouwd gaat worden bij de grote parkeerplaats bij de Klinkenbergerplas -liggend buiten de bebouwde kom – staan er in de directie omgeving geen huizen. Het is onzin dat er daardoor overlast zou zijn van geluidshinder of parkeerproblemen. Evenementen moet Oegstgeest daar echter niet meer organiseren. Het trekt veel te veel volk aan en op zeker 1 km. afstand hoor je het lawaai. Het moet natuurgebied blijven en dat scheelt weer een omgevingsvergunning. Ik ben echter bang dat het restaurant er nooit zal komen, want tegen de tijd dat de benodigde vergunningen er zijn, heeft Loetje er al lang de brui aan gegeven.

A.van der Geest, Oegstgeest


Leiden vervangt bewegwijzering

fietsen n Leiden is een gastvrije stad. Om de bezoekers de weg te wijzen, staan verspreid door de stad bewegwijzeringsborden. De bewegwijzering voor de auto en de fiets is toe aan vervanging: wegwijzers zijn beschadigd of ontbreken en routes zijn niet altijd logisch. De vervanging gebeurt grotendeels 's nachts om autoverkeer zo min mogelijk te hinderen.

Bewegwijzeringsborden zijn met name bedoeld voor weggebruikers die niet bekend zijn in Leiden. Voor hen moet de route naar en uit de stad zo logisch en efficiënt mogelijk zijn. Én herkenbaar. Daarom werken we in heel Nederland met dezelfde vormgeving: blauwe borden met witte letters voor autoverkeer, en witte borden met rode letters voor fietsers.

Nieuw is de dynamische parkeerinformatie die aangeeft of er plek (VRIJ/VOL) is in parkeergarages Lammermarkt en Garenmarkt. Bovendien wordt een aantal wegwijzers gecombineerd met verkeerslichten of openbare verlichting, en overbodige borden worden verwijderd. Dit zorgt voor een rustiger straatbeeld, leidt tot minder onderhoudskosten en is bovendien duurzaam.

De vervanging van de autowegwijzers gebeurt veelal 's nachts. Autoverkeer wordt omgeleid met borden of een verkeersregelaar. Met de hulpdiensten worden aparte afspraken gemaakt want ambulance, brandweer en politie moeten in noodsituaties snel ter plaatse kunnen zijn. De vervanging van de fietspalen kan prima overdag plaatsvinden.

In totaal worden ruim 300 wegwijzers verwijderd en geplaatst. Naar verwachting is de nieuwe bewegwijzering in het voorjaar van 2020 gereed.


Jeroen Das versterkt fractie D66

politiek n Afgelopen donderdagavond is Jeroen Das benoemd tot steunfractielid voor D66 Oegstgeest.

Das is geen onbekende binnen de afdeling. Tot zijn benoeming was hij bestuurslid en lid van de campagnecommissie tijdens de laatste Gemeenteraadsverkiezingen. Binnen de fractie gaat hij zich bezig houden met duurzaamheid en financiën.]

De volledige fractie van D66 bestaat nu uit de raadsleden Elfred Bus, Lydie Vellema en Arne-Jan. De steunfractieleden zijn Jolijn Kouwenhoven, Michel van der Geijn en dus Jeroen Das.


Nieuwe gemeentesecretaris

gemeente n Vanaf 1 december 2019 is Jeffrey Versluis de nieuwe gemeentesecretaris van Oegstgeest.

Na vertrek van Harro Leegstra per 1 juni 2019 heeft Wilma Huininga, directeur Bestuur en Concernondersteuning bij gemeente Oegstgeest, de functie tijdelijk waargenomen.

Jeffrey Versluis, 41 jaar oud, is op dit moment werkzaam als concernmanager bedrijfsvoering bij de gemeente Waddinxveen. Ook is hij daar loco-secretaris. Hij heeft veel ervaring binnen zowel gemeenten als het bedrijfsleven.


Burgemeester Emile Jaensch: "Jeffrey Versluis is enthousiast en gaat met veel energie aan de slag in Oegstgeest. Ik was verheugd over het feit dat er maar liefst 39 kandidaten reageerden die voor Oegstgeest hadden gekozen. Er zaten veel goede kandidaten bij, waardoor we een behoorlijke afweging konden maken. Ik ben erg blij met onze keuze voor Jeffrey Versluis."

Afbeelding
Afbeelding