Afbeelding
Foto:

'Kijk in de Spiegel'

ontmoeting n De 'Werkkring' van de VVAO Leiden en omgeving (Vereniging van Vrouwen met een hogere opleiding) organiseert een bijeenkomst over culturele verschillen voor leden en andere belangstellende vrouwen.

De 'werkkring' is een groep van veertien vrouwen, die willen blijven ontwikkelen. "We wisselen ervaringen uit over werk, delen expertise en contacten en we motiveren elkaar. Wat aan de orde komt bepalen we samen. We nodigen spreeksters uit en gaan met elkaar in gesprek. Negen keer per jaar komen we bijeen", laat een actief lid weten.
Deze presentatie maakt culturele verschillen tussen India en Nederland zichtbaar. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: waarom verlopen afspraken anders in India dan wat Nederlanders gewend zijn? Wat zit daarachter? Waarom 'ja zeggen, nee doen?' En hoe om te gaan met de grote mate van flexibiliteit? Er is ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers over hun ervaringen met cultuur verschillen en hoe ze met deze omgaan op de werkvloer.
Woensdag 9 oktober • 20.00 - 22.00 uur • Oegstgeest • Begeleider: Nandini Bedi, Engels docent, blogger, storyteller en intercultureel trainer • Toegang gratis • Van tevoren aanmelden via leiden@vvao.nl Het aantal plaatsen is beperkt.
Kijk voor meer informatie over de afdeling Leiden van de VVAO op www.vvao.nl/afdelingen/afdeling/?name=Leiden

De werkkring heeft ruimte voor nieuwe leden.


Maarten Schippers CEO Airbus

persoonlijk n Maarten Schippers (1978) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence and Space Netherlands.

Met de benoeming, effectief per oktober 2019, draagt Schippers de verantwoordelijkheid over de overall organisatie van Airbus Nederland en de activiteiten die voortvloeien uit de verschillende productgroepen van het ruimtevaartbedrijf, zoals zonnepanelen, lanceerstructuren en instrumenten.

Schippers volgt met deze stap Arnaud de Jong op die sinds 2013 CEO van Airbus DS NL was.


Ko Colijn is schrijver van het zesde Oegstgeester Dictee

spellen n Het Oegstgeester Dictee, dat vorig jaar zijn eerste lustrum vierde, wordt gehouden op 15 oktober. Prof. Dr. Ko Colijn is dit jaar de schrijver van de tekst.

Bij veel deelnemers van het dictee is hij inmiddels een bekende. Hij was in 2015 de voorlezer van het dictee. De opbrengst gaat weer naar de strijd tegen de laaggeletterdheid, middels steun aan de VoorleesExpress in de Bollenstreek.

Ko Colijn is begonnen als leraar economie aan het Rijnlands Lyceum (1977) en ontwikkelde zich uiteindelijk tot hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1990). Inmiddels is hij met emeritaat. Ook zijn functie bij het Instituut Clingendael, waar hij vanaf 2011 algemeen directeur was, heeft hij in verband met zijn hersenziekte ADCA vervroegd neergelegd. Een dag in de week is hij "hoofdredacteur" van het Instituut Clingendael.

Sinds 1978 schrijft hij wekelijks in Vrij Nederland en sinds 2014 schrijft hij ook regelmatig in de NRC. Dat alles geeft zijn affiniteit met de Nederlandse taal weer. Hij hoefde dan ook geen moment erover na te denken toen hem gevraagd werd de tekst voor het zesde Oegstgeester Dictee op te stellen. Het belooft een pittig verhaal te worden.

De deelnamekosten zijn € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor scholieren en studenten (dit is inclusief koffie en hapjes). Aanmelden kan bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler.

Als deelnemer opgeven kan ook tot en met 12 oktober via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl. Veel extra informatie is op deze site te vinden. Na 12 oktober is aanmelden alleen nog mogelijk bij binnenkomst op 15 oktober. Dit jaar doen ook weer teams mee! Met drie deelnemers heb je al een team; maximaal vijf deelnemers in een team.

Er is ook weer een extra dictee voor specialisten. Tijdens de inloop en de correctiepauze zal er een trio spelen in eenzelfde samenstelling als al voorheen: Mignon de Lange viool, Ben Schueler klarinet en Sophie de Klerk accordeon. Ook zullen er tijdens de pauze drankjes en hapjes worden geserveerd, gesponsord door het MKB van Oegstgeest. Partners in de organisatie zijn de Oegstgeester Bibliotheek en de Oegstgeester Courant.

De organisatie ziet iedereen graag op 15 oktober bij dit gezellige dictee in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest. Inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur.