Fietser rijdt in sloot

112 n Op de Kwaaklaan is vrijdagmorgen 20 september een man onwel geworden en de sloot ingereden, schreef het Leidsch Dagblad. De fietser moest gereanimeerd worden.

De man werd door omstanders uit het water gehaald. Twee van hen hebben hem vervolgens gereanimeerd. Ondertussen kwamen de hulpdiensten met spoed ter plaatse. Zij hebben de zorg overgenomen, en brachten slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis.


IVN-wandeling op Oud Poelgeest

natuur n Op zondag 29 september om 14.00 uur, geven de gidsen van IVN Leiden een excursie op het landgoed van Oud-Poelgeest. De herfst doet zijn intrede, er zijn weer verschillende paddenstoelen te vinden, zoals elfenbankjes, tonderzwammen en de witte bultzwam. In vervlogen tijden dacht men dat de paddenstoel de zetel van de pad was. Nu weten we dat ze vol zitten met miljoenen sporen die dienen voor verspreiding en voortplanting.

Tijdens de wandeling horen deelnemers de ijle zang van het roodborstje, hoog in de bomen is de boomklever duidelijk aanwezig. De eerste bomen hebben al verkleurde bladeren en op de grond liggen de eerste eikels, kastanjes en hazelnootjes. Voer voor de vogels en muizen.
Start: ingang Poelgeesterweg (zijstraat Laan van Oud-Poelgeest) in Oegstgeest. Voor verdere informatie over Oud-Poelgeest en activiteiten van IVN Leiden: www.ivn.nl/leiden.


Opbrengst collecte Nierstichting

geven n In de week van 16 tot 21 september hebben ongeveer 95 collectanten hun uiterste best gedaan om een bijdrage voor de Nierstichting te krijgen. Helaas werd de proef met de pinbussen niet doorgezet vanwege te hoge kosten. De opbrengst is dan ook lager dan vorig jaar, maar nog steeds heel goed. Alle collectanten samen hebben €9.365 opgehaald in Oegstgeest en een klein stukje Leiden (tot de spoorbaan).

De Nierstichting kan met de opbrengst goed werk verrichten. Vooral de ontwikkeling van de draagbare kunstnier is heel belangrijk voor nierpatiënten. Ze krijgen daarmee hun vrijheid en energie terug. De Nierstichting helpt bij de financiering van de ontwikkeling daarvan.