Veel enthousiaste kinderen bij Kangoeroedag Fiks

korfbal n Korfbalvereniging Fiks heeft afgelopen vrijdag voor de groepen 1 en 2 van zes basisscholen de jaarlijkse Kangoeroedag gehouden. Op deze dag doorlopen 4 tot 6-jarigen een spellenparcours van tien sportieve activiteiten. De opkomst was groot: rond de 360 kinderen bezochten de club.

Zowel in de ochtend als de middag waren drie scholen aanwezig en werd hetzelfde programma afgewerkt. Mede door het goede weer zou het een feestelijk gebeuren voor de kinderen worden.


Het begon met een warming up en kennismaking met het boegbeeld Skiffy de Kangoeroe. Daarna gingen de vele groepen met hun begeleiders naar de spelonderdelen. Beleidsambtenaar Sport, Thijs Bouwman was ook aanwezig en benadrukte het belang voor kinderen om sportief bezig te zijn. De begeleiders waren leerlingen van het Andreas college uit Katwijk, locatie Pieter Groen. Na zes minuten rouleerden de groepen. Zo doorliepen ze het circuit dat voornamelijk bestond uit sportieve activiteiten, gericht op ontwikkeling van fysieke motoriek en balvaardigheid. Er was ook gedacht aan iets creatiefs: alle kinderen mochten hun medaille naar eigen inzicht kleuren. Na de eerste vijf spellen was er een pauze ingelast voor limonade, koek en stukjes appel. Aan het einde leverden de kinderen hun shirt in en kregen ze een goodiebag mee.

Zo'n 360 kinderen bezochten de club

Vanaf tweejarige leeftijd kunnen kinderen bij Fiks terecht. Op zaterdagochtend is er een spellenprogramma gericht op ontwikkelen van de fysieke motoriek onder leiding van deskundige begeleiding. Er zijn twee groepen: twee- en driejarigen en vier- en vijfjarigen.

Natuurlijk kunnen de kinderen een paar weken gratis kennismaken met korfbalvereniging Fiks.