DD-club over Knarrenhof

senioren n Zoals eerder aangekondigd start het burgerinitiatief de Derde Donderdag (DD) club, die elke derde donderdag van de maand bijeenkomt.

Daarmee wil men gelegenheid bieden voor ontmoeting en tegelijkertijd de voortgang in projecten toelichten. De eerste DD-club komt bijeen op donderdag 19 september vanaf 18.00 uur in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141 te Oegstgeest. Gestart wordt met een maaltijd (vanaf 18.30 uur) met daarna een toelichting op de ontwikkeling van een Knarrenhof in Oegstgeest. Daarbij gaat men in op de doelstellingen van een Knarrenhof en de acties van het burgerinitiatief om dit in Oegstgeest te realiseren.

De bijeenkomst is toegankelijk voor leden van het burgerinitiatief of die dat serieus willen overwegen. De onkostenbijdrage voor de maaltijd inclusief drankjes bedraagt €10 ter plaatse contant af te rekenen. Opgave via info@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl.


Inzamelen oude mobiele telefoons in Oegstgeest

recyclen n Dorcas zamelt oude gebruikte mobiele telefoons in. Een recyclebedrijf doneert Dorcas € 3,50 per ingezamelde mobiele telefoon.

De opbrengst van deze actie is bestemd voor de hulpverlening aan de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Denk ook aan hulp aan vluchtelingen in kampen in bijvoorbeeld Jordanië.

Wat gebeurt er met de ingezamelde mobieltjes?

Werkende toestellen worden nagekeken en onderdelen die defect zijn worden vervangen. Deze (gerepareerde) mobieltjes krijgen een tweede leven. Toestellen die niet meer werken worden gerecycled door alle (edel)metalen eruit te halen. Deze materialen worden weer gebruikt bij de productie van nieuwe mobieltjes. Dit bespaart grondstoffen en is dus beter voor het milieu.

Dorcas

Dorcas is een internationale Christelijke hulporganisatie (met het landelijke CBF-betrouwbaarheidskeurmerk) die in zo'n twintig landen in Oost-Europa en Afrika 175 projecten ondersteunt. Doel is dat de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging hulp ontvangen. Meer weten: kijk op www.actie-mobiel.nl. of bel Dorcas tel. 0228 595900.

Iedereen kan oude mobieltjes inleveren bij:

Wim van Tuijl
M.H. Tromplaan 33
Oegstgeest
071-5153915


Bij afwezigheid kan het mobieltje in de brievenbus worden gedeponeerd.